• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Doğru olduğunu zannettiğimiz aslında yanlış olan 5 güzellik efsanesi

Yeniakit Publisher
2019-05-18 11:58:00 -
Doğru olduğunu zannettiğimiz aslında yanlış olan 5 güzellik efsanesi

Her kadın güzel ve bakımlı görünmek ister. Elbette, doğru bir yolla… İşte, güzellikle ilgili doğru bilinen yanlışlar…

Her kadın sağlıklı olduğu kadar güzel de görünmek ister. Bunun içinse kimi güzellik salonlarına gitmeyi doğru bulur kimi ise tamamen doğal ürünlerle yıllara meydan okumayı hedefler. İşte, onlarca yıldır güzellik sırrı olarak kullanılan ancak gençleştirmek yerine cildi yaşlandıran 5 efsane:

1. Botoks

Botoks uygulamasının mimikleri ortadan kaldırdığı ve kadınları gençleştirdiği düşünülür. Ancak bu uygulama cildin zaman içinde daha hızlı yaşlanmasına sebep oluyor. En iyisi doğal güzellik!

2. Uzak Doğu güzellik ürünleri

Uzak Doğulu kadınların yıllara meydan okumasının sebebi olarak bu bölgelerde kullanılan güzellik ürünleri gösterildi. Ancak bu durum gerçeği yansıtmıyor. Uzak Doğulu kadınların ciltleri hem genetik yatkınlık hem de sağlıklı beslenmeyle yıllara meydan okuyor.

3. Dudak kremleri

Dudak kremlerinin dudakların kuruluk sorununu çözdüğü düşünülür. Ancak bu ürünler ölü cilt hücrelerinin dökülmesini önler. Dudak balsamları dudakların daha çok kurumasına sebep olur. Bunun yerine her akşam E vitamini yağı ile dudaklarınıza masaj yapmanız daha iyi olacaktır.

4. Kış mevsiminde krem

Kış aylarında kadınlar dışarı çıkarken nemlendirici kullanmaktan çekinir. Her zaman kullandıkları nemlendiricilerin soğuk nedeniyle ciltlerini olumsuz etkileyeceğini düşünen hanımlar kış mevsimi için ayrı ürünler satın alır. Ama bu durum gerçeği yansıtmıyor. Aslında kış mevsimi için aldığınız nemlendiriciler boşa para harcamanıza neden oluyor. Kışın her zamanki gibi nemlendiricinizi sürebilirsiniz. Önemli olan sokağa ıslak bir ciltle çıkmamak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

5. Yüzünüzü kurulamayın

Efsaneye göre yüzünüzü yıkadıktan sonra havlu ile kurulamamak gerekiyor. Su yüzde kalacak ve cilt nemlenecek şeklindeki düşünce kesinlikle yanlıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23