• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dökülen saçların gürleşmesini sağlayan 3 çay ağacı yağlı maske

Yeniakit Publisher
2019-07-11 18:39:00 - 2019-09-06 10:46:06
Dökülen saçların gürleşmesini sağlayan 3 çay ağacı yağlı maske

Saç dökülmesinin altında birçok sebep olabilir. Mevsimsel geçişler, vitamin eksikliği, psikolojik sorunlar ya da iç organlardaki iltihaplanmalardan kaynaklanabilir.

Saçların dökülmesi, köklerinin güçsüzleşmesinden kaynaklanır. Bu nedenle ilk yapılması gereken şey köklerin beslenmesi, güçlendirilmesi olmalıdır. 

Saç kökleri, doğru bir beslenme düzeni ve dışarıdan takviyelerle güçlendirilebilir. Her besin grubundan yeteri kadar alındığı takdirde -eğer altında büyük bir sorun yoksa- saç dökülmesi bir nebze düzelir. Bunun yanı sıra da saç maskeleriyle dışarıdan destek verilmeli, kalan saç kökleri ve boyları yeteri kadar korunmalıdır.

Çay ağacı yağı, antibakteriyel ve antiviral özellikler göstererek bakterileri deriden uzaklaştırıyor.. Akne, deri döküntüsü ve sivilce gibi cilt sorunlarının oluşumunu engelliyor, oluşmuş olanlarınsa iyileşme sürecini hızlandırıyor. Bu nedenlerle saç maskesi olarak kullanıldığında mutlaka faydasını göreceksiniz.

saç maskesi çay ağacı yağlı

Yağlı saçlar için uygulanacak maske

  • 1 yemek kaşığı karbonat, 3 damla çay ağacı yağı, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı gül suyu karıştırılarak saç diplerine uygulanır. 15-20 dakika kadar bekletilerek ılık su ile durulanır. Durulama suyunuza doğal sirke koymayı ihmal etmeyin.

Kuru saçlar için uygulanacak maske

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı çay ağacı karıştırıp, avuç içlerinizde ısıtarak saç derinize uygulayın. Kalan yağı saç boyunuza da yedirin. Saçınızda 2-4 saat kadar bekletebileceğiniz bu maske, saç diplerinizdeki tahriş olmuş bölgeleri iyileşmesini de sağlayacaktır.

Karma ve her saç tipinin uygulayacağı saç maskesi

  • 1 tatlı kaşığı çay ağacı yağı, 1 tatlı kaşığı biberiye yağı, 4 yemek kaşığı kaynatılıp soğutulmuş ısırgan otu suyu karıştırıp saç derinize uygulayın. 20-30 dakika kadar bekletip ılık suyla durulayın.

ÖNE ÇIKAN VİDEO
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23