• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dondurma yedikten sonra sıcak su içmek zararlı mıdır?

Yeniakit Publisher
2019-06-26 08:14:00 -
Dondurma yedikten sonra sıcak su içmek zararlı mıdır?

Yaz aylarında tüketimi bir hayli artan dondurma gerçekten boğaz ağrısına sebep olur mu? Peki, dondurma yedikten sonra sıcak su içilir mi?

Yaz sıcaklarında ferahlamanın en etkili yollarından biri en az bir top dondurma yemekten geçer. Anne ve babalar çocuklarının dondurma tüketmeleri konusunda son derece kaygılı davranabilir. Birçok ebeveyn dondurma yedikten sonra çocuklarının hasta olacağını düşünür. Peki, gerçekten dondurma çocukları hasta eder mi?

Dolaylı yoldan

Aslında çocukları dondurma hasta etmez. Sadece vücutta olan virüslerin aktifleşmesine sebep olur. Yani dondurma doğrudan değil dolayı olarak hastalıklara yol açabilir.

Dondurma yedikten sonra hasta olmamak için neler yapılmalı?

Dondurma tüketildikten sonra alınacak birkaç tedbirle hastalık yaşanma riskini bir hayli azaltabilirsiniz. Öncelikle çocuklarınızı dondurma yemeden önce uyarmanızda yarar var. Dondurma öncelikle ağızda eritilirse sorunların yaşanma ihtimali bir hayli  azalır.

Ilık su

Dondurma yedikten hemen sonra bir bardak ılık su içmek olası hastalık riskini en aza indirir. Uzmanlar dondurmadan sonra kesinlikle sıcak değil ılık su içilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Tarçın çayı

Lezzet ve şifa deposu tarçın çayını dondurma yedikten hemen sonra yudumlayabilirsiniz. Bu leziz çay çocuklarınızın da hoşuna gidecektir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Nane çayı

Dondurmanın ardından ılık bir bardak nane çayı içmek de boğazlarınızı bir hayli rahatlatacaktır.

Gargara

Dondurmaların içerisinde bulunan şeker de boğaz ağrısı sorununa yol açabiliyor. Ayrıca dişlere yerleşen şeker ağızdaki bakterileri besliyor ve çürük riskini yükseltiyor. Hem dişleriniz hem de boğazınız için gargara yapmanız son derece kıymetli.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23