• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dövme çorbası nasıl yapılır? Lezzetli dövme çorbası tarifi ve malzemeleri

Yeniakit Publisher
2020-02-12 12:39:00 -
Dövme çorbası nasıl yapılır? Lezzetli dövme çorbası tarifi ve malzemeleri

Anadolu’nun farklı noktalarında yapılıp severek tüketilen yoğurtlu buğday çorbalarının Kilis mutfağındaki haline verilen ismi dövme çorbasıdır. İster soğuk ister sıcak tüketilebilen bu çorba, kış aylarında da yaz aylarında da sıkça tüketilmektedir. Dövme çorbası yapımı internette araştırılan çorba tarifleri arasında yer almaktadır. Peki, dövme çorbası nasıl yapılır? Dövme çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Çorba yapımında püf nokta nedir? İşte lezzetli dövme çorbası tarifi ve malzemeleri...

Anadolu’nun farklı noktalarında yapılıp severek tüketilen yoğurtlu buğday çorbalarının Kilis mutfağındaki haline verilen ismi dövme çorbasıdır. İster soğuk ister sıcak tüketilebilen bu çorba, kış aylarında da yaz aylarında da sıkça tüketilmektedir. Dövme çorbası yapımı internette araştırılan çorba tarifleri arasında yer almaktadır. Peki, dövme çorbası nasıl yapılır? Dövme çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Çorba yapımında püf nokta nedir? İşte lezzetli dövme çorbası tarifi ve malzemeleri...

Malzemeler

1 su bardağı dövme buğday

1,5 kilogram yoğurt

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı un

1 çay bardağı mısırözü yağı

1 yemek kaşığı nane

1 tatlı kaşığı tuz

Dövme çorbası nasıl yapılır?

Dövmeyi 8-10 saat önceden bol suya koyun.

Yoğurda 1 yemek kaşığı tuz ekleyin ve çorbayı yapmadan 3-4 saat önce suyunu süzün.

Dövmeyi düdüklü tencerede 2 su bardağı su ile 1 saat haşlayın.

Süzülmüş yoğurdu tencereye alın.

Un, yumurta ve tuz ekleyip iyice karıştırın.

Kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.

Tencereyi ocaktan alıp dövmenin haşlama suyundan birkaç kepçe alıp yoğurda ekleyin ve karıştırın.

Yoğurdu dövmeye ekleyip karıştırarak bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.

Sıvı yağı kızdırıp naneyi içinde kavurun ve çorbanın üzerine ekleyin.

Çorbanızı hem sıcak hem de soğuk tüketebilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23