• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

DSP Parti Meclisi’nde neler yaşandı? Aksakal’a mahalle baskısı!

Yeniakit Publisher
2019-05-13 13:41:00 -
DSP Parti Meclisi’nde neler yaşandı? Aksakal’a mahalle baskısı!

DSP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muammer Aydın, 23 Haziran’da yenilenecek seçimler için yarıştan çekildiğini açıkladı. Genel Başkan Önder Aksakal’dan “Kendisini bağlar kararı, bizim kararımız değil, Genel Başkan olarak benim açıklamalarıma bakın” dedi ama 5 saatlik parti meclisinde sert bir “direniş”le karşılaştı.

 Serkan Çelik  Yeniakit.com.tr 

YSK’nın “iptal ve yenileme” kararını vermesinden önce Yeniakit.com.tr’ye açıklamalarda bulunan Önder Aksakal, net bir şekilde “YSK yenileme kararını vermeli” demişti. Dün gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısından önce, adaylıktan çekildiğini açıklayan Muammer Aydın’ın yerine yeni bir aday çıkartılmasından yana olduğunun sinyallerini veren Önderi Aksakal’ın başkanlık ettiği 5 saatlik Parti Meclisi toplantısında sert tartışmaların yaşandığı ifade ediliyor.

Genel Başkan’a mahalle baskısı

Edinilen bilgilere göre, Genel Başkan Önder Aksakal, seçimlerden çekilmenin DSP’nin kurumsal kimliği açısından hiç iyi bir durum olmayacağını, müteveffa Genel Başkan Bülent Ecevit’in en zor zamanlarda bile seçimden çekilme işine tevessül etmediğini hatırlattı. Seçimden çekilmeme konusunda Parti Meclisi’ni ikna edemeyeceğini anlayan Aksakal, kararı İstanbul İl Başkanlığı’na bırakmanın daha uygun olacağını savundu.
Buna karşın, CHP ile organize bir şekilde faaliyet gösteren bazı parti meclisi üyeleri, “YSK’nın kararına” tepkilerini dile getirerek, Ekrem İmamoğlu’na destekten yana tavır koydular.

Baskıya direnemedi!

Son ana kadar, “seçimlere girme” yolunu açık tutmaya çalışan Genel Başkan Önder Aksakal, DSP içindeki CHP’lilerin sert tepkilerine daha fazla direnemedi ve “çekilme” baskısına uymayı kabul etti. Aksakal, “çekilme kararıyla” ilgili açıklamada “Ekrem İmamoğlu’nun isminin geçirilmesini” isteyen bazı PM üyelerine de tepki gösterdi.

Bu konudaki oylamada Parti Meclisi üyelerinin 33’e karşı 12 oyla Ekrem İmamoğlu’nun isminin geçirilmemesinden yana tavır almaları dikkat çekti.
Parti Meclisi’nden çıkan “İmamoğlu” kararında, Aksakal’ın ısrarının etkili olduğu belirtildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23