• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünyayı sarsacak iddia! Örgüte bağlı 600 kişi koronavirüse yakalandı

Yeniakit Publisher
2020-03-03 17:32:00 - 2020-03-03 19:44:21
Dünyayı sarsacak iddia! Örgüte bağlı 600 kişi koronavirüse yakalandı

Çin'de başlayan ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını can almaya devam ederken Yunanistan'dan dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Yunanistan sağlık bakanlığı yetkilisi, İran rejimi karşıtlığıyla bilinen halkın mücahitleri örgütüne bağlı 600 kişinin koronavirüse yakalandığını öne sürdü.

Dünya koronavirüs hastalığı nedeniyle Çin ve İran üzerine yoğunlaşmışken, Avrupa'yı sarsacak bir gelişme yaşandı.

Son günlerde Türkiye'den gelen sığınmacılarla ilgili kriz yaşayan Yunanistan ve ona sınır olan diğer Avrupa ülkeleri, büyük bir koronavirüs tehdidiyle karşı karşıya.

Adının açıklanmasını istemeyen Yunanistan sağlık bakanlığı yetkilisi, İran rejimi karşıtlığıyla bilinen halkın mücahitleri örgütü üyelerinin Arnavutluk'un başkenti Tiran'da eğitim gördüğünü ve 600 örgüt üyesinin koronavirüse yakalandığını söyledi.virüsün ise örgütün İtalya'daki ofisinden yayıldığını belirtti.

Yunan yetkili "600 kişiden 386'sının durumu ağır. örgüt üyeleri bu durumu Arnavutluk yetkililerinden 20 gün boyunca sakladılar, daha sonra durumu öğrenen Arnavutluk yönetimi hastalarla ilgili herhangi bir önlem almadı. İlaç ve hastane desteği de vermediler. Örgüt üyelerine diğer Avrupa ülkelerine özellikle de Yunanistan ile Türkiye'ye gitmeleri için seyahat izni verdiler" dedi

Öte yandan Tiran merkez hastanesinde çalışan bir hemşirenin konu ile ilgili bilgi verdiği için tutuklandığı iddia edildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Halkın Mücahitleri Örgütü (HMÖ) kimdir?

İran'da şah rejimine karşı 1960'lı yıllarda ortaya çıkan örgüt, 1979'daki devrimden sonraki süreçte Tahran yönetimiyle ters düştü. Bu süreçte İran'da sivil ve askeri hedeflere saldırı düzenleyen HMÖ, ABD, Avrupa Birliği (AB) ve Kanada tarafından terör örgütü olarak kabul edildi. AB, 2009'da, ABD ve Kanada ise 2012'de örgütü terör listesinden çıkardı. İran HMÖ'yü terör örgütü olarak kabul ediyor.

Trump'tan koronavirüs açıklaması: Çok yakında..." target="_blank">
Trump'tan koronavirüs açıklaması: Çok yakında...
Trump'tan koronavirüs açıklaması: Çok yakında...

Dünya

Trump'tan koronavirüs açıklaması: Çok yakında...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Harun caymaz

Bırakın dünyayı.Tüyapta neler oluyor virüs ile ilgili? FUAR WEB SİTELERİNDE BİLE VİRÜS BİLDİRİSİ YAYINLIYOR TÜYAP.fuarlara gitmemek lazım.Bunu yazın asıl
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23