• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Durağanlı Şehid İdris Gezer son yolculuğuna uğurlandı

Yeniakit Publisher
2019-08-25 22:18:00 - 2019-08-26 06:04:43
Durağanlı Şehid İdris Gezer son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerce önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Onbaşı İdris Gezer (23) memleketi Sinop Durağan'da düzenlenen cenaze töreniyle ebediyete uğurlandı.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde mayın temizliği sırasında, terör örgütü üyelerince daha önceden yerin altına yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu 23 yaşındaki Durağan ilçesi nüfusuna kayıtlı Uzman Onbaşı İdris Gezer şehit düştü.

Acı haberin Şehit Onbaşı Gezer'in Sinop'un Durağan ilçesi Buzluk Mahallesi'ndeki baba ocağına ulaşması ardından ilçe sakinleri Şehit ateşinin düştüğü baba ocağına akın etti.     

Şehit Uzman Onbaşı Gezer’in cenazesi, gece saatlerinde askeri uçakla Sinop'a getirildi. Burada Sinop Valisi Köksal Şakalar, AK Parti Sinop Milletvekili Dr Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Belediye Başkanı Barış Ayhan, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Şehidimizin naaşı, ambulans ile Durağan ilçesine gönderildi. 

 ŞEHİDİN NAAŞINA TEKBİRLERLE EŞLİK EDİLDİ 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sinop Vitrin Haber'de yer alan habere göre; Şehidimizin Türk Bayrağına sarılı tabutu, önce ilçe merkezi Buzluk Mahallesinde bulunan baba ocağına getirildi. Şehidin naaşı, burada helallik alınmasının ardından cenaze töreninin gerçekleştirileceği Durağan merkez İsmail Bey Camisine getirildi. Türk bayraklarıyla donatılan şehit askerin Buzluk Mahallesindeki baba evinden dualar ve Kur'an sesleri yükseldi. Şehit askerin naaşı daha sonra yine ambulansla törenin yapılacağı İsmail Bey Camisine hareket etti. Şehit askeri taşıyan ambulansı karşılayan binlerce vatandaş tekbirler eşliğinde şehide eşlik etti.

"HAİNLER, KENDİ KANLARINDA BOĞULACAKLAR"

Binlerce Sinoplunun katılımıyla gerçekleştirilen cenaze töreninde şehidin özgeçmişinin okunması ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşma yapan Sinop Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Alper Cevdet Batu, hainlerin kendi kanlarında boğulacaklarını söyledi.    

 Batu; “Bizler, hiçbir zaman ümitsiz olmadık, olmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve onun bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri olarak şiddet sarmalına teslim olmadık, hiçbir zaman da teslim olmayacağız. Bizlere bu acıyı yaşatanlar bilsinler ki, bunun bedelini çok ağır bir biçimde misli ile ödeyecekler. Bu alçak cinayetleri işleyenler ve bunlara alkış tutanlar, bunu asla unutmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti kanunları önünde, yaptıkları caniliğin hesabını mutlaka vereceklerdir. Türkiye Cumhuriyetinin varlığına yönelik her türlü tehdite karşı, sarsılmaz inancımıza, şehit ve gazilerimiz, ebedi kaynak teşkil edecek ve bu ateş yüreklerimizde daima yanacaktır. Biz korkak değiliz ki saklanalım, biz çakal değiliz ki kaçalım, biz kahpe değiliz ki sırtından vuralım. Biz, tarihimize ve inançlarımıza bağlı, kahraman Türk milletinin evlatlarıyız. İdris kardeşim, vatanımız bölünmesin, ay yıldızlı bayrağımız her daim dalgalansın, ezan sesleri hiç susmasın diye yaşadı. Bugün şanlı naşını toprağa değil, kalplerimizdeki en derin yerine koyuyoruz. En başta şehidimiz Piyade Uzman Onbaşı İdris Gezer kardeşimiz olmak üzere, Türk milletinin varlığı ve bekası için hakka ulaşan tüm şehitlerimize, Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarının önünde saygıyla eğiliyorum. Türk milletinin ve onun bağrından çıkmış olan kahraman Türk silahlı kuvvetleri ve personelinin, şehidimizin silah arkadaşlarının, tüm sevenlerinin ve saygıdeğer Durağanlıların başı sağ olsun. Aziz şehidimizin kabri nurla, mekanı cennetle müjdelenmiştir. Ruhu bir kez daha şad olsun” dedi. 

 Yapılan konuşmanın ardından, binlerce Sinoplu, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik imamlığında şehidimizin cenaze namazını kıldı. Daha sonra Şehit Piyade Uzman Onbaşı İdris Gezer’in naaşı tekbirler, 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları ve Türk bayraklarıyla ilçe mezarlığına götürüldü.

Şehit Piyade Uzman Onbaşı İdris Gezer, gözyaşları ve dualar eşliğinde toprağa verildi. Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınları ile İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, Vali Köksal Şakalar, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Alper Cevdet Batu, Belediye Başkanı Barış Ayhan, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdür Vekili Oğuz Lale, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Durağan Kaymakamı Osman Çelikkol, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan ile diğer ilçe protokolü, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar dileriz.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kenan

Durağan'ımızın asil evladı, şehadetin mübarek olsun...

hercai

ALLAH MEKANINI CENNET ETSIN.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23