• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ekrem İmamoğlu 'İşte fark bu' demişti! Aslında fark bu: Yalan, algı, çarpıtma...

Yeniakit Publisher
2019-05-23 18:23:00 - 2019-05-23 23:25:14

CHP'li Ekrem İmamoğlu ve Türkiye karşıtı yayın yapan İngiliz yayın organı Independent, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım'ın 'Birlikte canlı yayına çıkar mısınız' sorusuna verdiği cevabı çarpıtarak algı oluşturmaya başladı. Yıldırım'ın, İmamoğlu'nu kastederek yaptığı "Olabilir, bakarız. Tek başıma vereceğim bir karar değil ama prensipte olabilir" açıklamasını 'Partisinden izin alacak' gibi göstermeye çalışan İmamoğlu ve destekçileri, 'İşte fark bu' yorumunu yaparak büyük bir skandala imza attı.

Habertürk sunucusu Didem Arslan Yılmaz'ın, 23 Haziran’da tekrar edilecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde yarışacak olan Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’na Türkiye’nin Nabzı programına birlikte katılmaları yönündeki çağrısına Binali Yıldırım'ın verdiği cevap, İmamoğlu ve bazı kesimler tarafından çarpıtıldı.

31 Mart yerel seçimlerinde yapılan usulsüzlüklerin ardından seçimlerin yenilenme kararı sonrası Türkiye karşıtı haber yapan yayın organları, solak medya ve CHP'li Ekrem İmamoğlu, başta AK Parti'ye ve süreçten sorumlu tuttukları YSK'ya saldırmaya devam ediyor.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, Habertürk sunucusu Didem Arslan Yılmaz'ın 'Ekrem İmamoğlu ile birlikte programa çıkın' çağrısına, “Olabilir, bakarız. Onun için garanti veremem. Tek başıma vereceğim bir karar değil ama prensipte olabilir, neden olmasın. Sizinle program yapmaktan memnuniyet duyarım, arkadaşımızın da katılmasında bir mahsur yok. Hele biraz eteklerimizdeki taşları dökelim, ondan sonra” diye cevap verdi.

Arkadaşlarının attığı mesajla yalan söyledi

Yıldırım ile aynı anda bir başka kanala konuk olan İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın 'birlikte programa katılma' cevabını 'Arkadaşlarımın az önce attığı mesaja bakıyorum. Canlı yayında olabilir, bakarız demiş. Bu kısma kadar sevindirici. Ama demiş garanti veremem, tek başıma karar veremem. İşte fark bu' sözleriyle açıkça arkadaşlarının kendisine ilettiği yalana ortak oldu. 

Binali Yıldırım jet bir cevap verdi

AK Partili Yıldırım, açıklamalarını çarpıtan solaklara henüz program bitmeden jet bir cevap vererek, "Tek başıma karar vereceğim dememi partisine soracak diye yayıyorlar, maksatlı yapıyorlar. İki kişinin programa katılmasına bir kişi karar verebilir mi, programa katılacak olan iki kişinin karar vermesi gerekir. İki boyutu var. Birinci boyutu iki adayın kabul etmesi. İkincisi kiminle yapılacağı konusunda karar verilmesi" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ekrem İmamoğlu'na büyük destek veren İngiliz Independent sitesi, "Canlı yayında buluşacaklar mı? Binali Yıldırım, "Tek başıma karar veremem", Ekrem İmamoğlu "Fark bu" dedi" başlıklı haberiyle Binali Yıldırım düşmanlığı yaparak, Türkiye'de infial oluşturmayı ve tarafları birbirine düşürme hedefini bir kez daha gösterdi.

Her şeyi yalan

İstanbul’daki seçim yolsuzluğu deşifre olan sandık hırsızlarının başlattığı yalan furyası korkunç seviyelere ulaştı. Hırsızlığını örtmeye çalışan CHP’nin, İBB binasındaki Mustafa Kemal tablosunun indirildiği, İBB’deki TC ibaresinin söküldüğü, İmamoğlu’nun sloganını içeren afişlerin bilboardlara asılmasına izin verilmediği, CHP’li seçmen kayıtlarının silindiğine dair söylemlerinin tümü yalan çıktı.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23