• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

El-Halil Camii’ne baskın yapacaklar! 25 bin Yahudi büyük provokasyon peşinde

Yeniakit Publisher
2019-04-22 12:17:00 - 2019-04-22 12:17:39
El-Halil Camii’ne baskın yapacaklar! 25 bin Yahudi büyük provokasyon peşinde

İşgalci Yahudiler, Pesah/Hamursuz Bayramı ayinleri için bugün ve yarın İbrahim El-Halil Camii’ne büyük kalabalıklarla baskın yapmaya hazırlanıyor. İsrail basını 25 bin Yahudi’nin ayinlere katılacağını duyurdu.

 Münübe Yılmaz 

Siyonistler, bugün ve yarın El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii’nde düzenlenecek Pesah/Hamursuz Bayramı ayinleri için büyük bir provokasyona imza atmaya hazırlanıyor.

İşgal rejimi medya organları, İsrail ordusunun ve “Sınır Muhafızları” güçlerinin yaklaşık 25 bin Yahudi yerleşimcinin El-Halil kentine baskın düzenlemesi için yaptığı hazırlıkları tamamladığını bildirdi. İsrail’e ait Walla sitesi, Yahudi yerleşimcilerin bugün ve yarın El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii’nde düzenlenecek Pesah/Hamursuz Bayramı ayinlerine katılacaklarını yazdı. Haberde, Yahudi yerleşimcilerin ayrıca İbrahim El-Halil Camii’ndeki ayinden sonra El-Halil kentindeki tarihi mekanları ziyaret edecekleri ifade edildi. Walla ayrıca, işgal ordusunun Pesah/Hamursuz Bayramı bitene kadar Batı Yaka’nın bütün bölgelerinde bir hafta süreyle yoğun güvenlik önlemleri uygulayacağını da kaydetti.

Kudüs’ten sonra El-Halil kenti gelir

Kudüs’ün güneyinde yer alan 120 bin Filistinlinin yaşadığı El-Halil, pek çok açıdan büyük önem arz ediyor. Kudüs’ten sonra Yahudileştirme faaliyetlerinin en sık görüldüğü bölge olan El Halil, İsrailoğulları’nın ata peygamberlerine ve hanımlarına ait kabirlerin bulunması sebebiyle de Yahudilerce dinî bakımdan Kudüs’ün ardından ikinci önemli şehir olarak kabul ediliyor.  

1994’te camide katliam yapmışlardı

Bilindiği gibi, 25 Şubat 1994’te, Amerikalı bir Yahudi, El Halil şehrindeki İbrahim El-Halil Camii’nde sabah namazı kılan Müslümanları tarayarak 48 kişiyi şehit etmişti. Katliamdan sonra 9 ay boyunca tadilat gerekçesiyle kapalı tutulan cami, tekrar açıldığında üçte ikisi sinagog olacak şekilde düzenlenmişti. Bunun yanı sıra Müslümanlara ait kısımda namaz kılacakların sayısına sınır konulmuş ve askerler gözetlemesi için caminin değişik yerlerine gizli kameralar yerleştirilmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23