• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Elektrik faturası yardımı kimlere verilir? Elektrik parası alma şartları

Yeniakit Publisher
2020-01-21 19:22:00 - 2020-01-21 19:23:23
Elektrik faturası yardımı kimlere verilir? Elektrik parası alma şartları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği elektrik faturası yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar elektrik faturası yardımı nasıl alınır? Elektrik yardımı nasıl alınır? Elektrik yardımı kimlere yapılacak? sorusunu sorgulamaya başladı. Yardıma muhtaç aileler 2020 yılında 80 TL. elektrik faturası desteği ile desteklenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği elektrik faturası yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar elektrik faturası yardımı nasıl alınır? Elektrik yardımı nasıl alınır? Elektrik yardımı kimlere yapılacak? sorusuru sorgulamaya başladı. Yardıma muhtaç aileler 2020 yılında 80 TL. elektrik faturası desteği ile desteklenecek. 

Elektrik parası almak için başvuru nereye yapılacak? Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren, ihtiyaç sahipleri Devletten elektrik desteği alabilecek. Sosyal Yardımlaşma Vakfından yardım alan vatandaşlarımız Nüfus cüzdanları ve elektrik faturaları ile birlikte PTT şubelerine başvuru yaparak, kendilerine Devlet elektrik faturası yardımı yapılıp yapılmayacağına ilişkin bilgi alabilirler. Başvuru için gerekli evraklar;

Kimlik belgeniz,

Elektrik faturanız yeterlidir.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi verdi. Düzenli yardım alan ihtiyaç sahiplerine aylık 150 kilowatt saat elektriğe kadar ortalama aylık 80 TL. elektrik parasını devlet ödeyecek.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hastalar için elektrik parası alma şartları nelerdir?

Hastanın ağır ve kronik bir rahatsızlık nedeniyle makineye ihtiyaç duyması

Hastanın 3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaç durumda olduğu tespit edilmesi

Hastanın Devletten 2828 sayılı kanun kapsamında evde bakım yardımı almaması,

Gerekli evraklar ve raporlarla birlikte Başvuru yapılması

gerekmektedir. Devlet elektrik parası desteğini 3 farklı kategoride yapacağından söz ediliyor. Bunlar;

Elektrik tüketim desteği (200 TL.’ye kadar fatura ödeme yardımı)

Kesintisiz güç kaynağı desteği (elektrik kesintisine karşı cihaz desteği)

Birikmiş elektrik faturaları için destek (borcu olan vatandaşın, borçlarının silinmesi)

Elektrik parası almak için başvuru nereye yapılacak?

Devlet tarafından sosyal yardımlar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eli ile yapılmaktadır. Bu anlamda almak istediğiniz yardım konusu her ne olursa olsun İl Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlükleri’ ne başvuru yapmanız gerekiyor. İlçelerde ikamet edenler ise Kaymakamlık bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları‘ na başvuru yapabilir. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gariban

Elektrik faturası yardımından, ihraçlara maruz kaldıkları için özlük ve emeklilik haklarından mahrum, SGK hakları ellerinden alındığı için ücretli sağlık hizmeti almaya zorlanan, özelde de iş bulabilme imkanları zorlaştırılan, kendileri yüzünden akrabalarının da güvenlik soruşturmalarına takılmak durumunda kaldığı insanlar; diğer yanda komisyona yaptıkları itirazlarına rağmen, ihraç edildikleri kurumların ilk verdikleri kararların arkasında durma temayülü gösterdikleri için (ve mağdurlar cephesinde artık gittikçe sağlamlaşan bir kanaatın uzantısı olarak torpilleri olmadığından da ötürü) ancak sınırlı sayıda kişiye nasip olan hak teslimi; girdabı daha da içinden çıkılmaz bir hale sokmakta. Hukuki forma büründürülmüş haksız siyasi kriterler ve ihraçlar yanında çalışma hakkı gaspı, emeklilik sorunu, pasaport, mülkiyet edinme, şahitliğin kabul görmemesi, bankalardaki kredi vb. haklarının kısıtlanması, tedavi-sağlık konularında yaşanan sıkıntıların sonucu yaşanan psikolojik ve sosyal travmalar! Sivil ölüme terk edilmiş kişiler alabilir mi?

Hasan çetin

Evliyim kiraciyim maddi durumumuz yok 3 aylık bebeğimiz var yardıma muhtaç aileden biriyiz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23