• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Elma sirkesi ev temizliğinde nasıl kullanılır?

Yeniakit Publisher
2019-04-17 12:17:00 - 2019-04-17 12:31:47
Elma sirkesi ev temizliğinde nasıl kullanılır?

Elma sirkesi toplumumuzda yaygın olarak tüketilen şifalı bir sirkedir. Mutfaklarımızda, salata ve soslara tat vermek için kullanılan elma sirkesi aynı zamanda çok iyi bir dezenfektandır ve tarih boyunca tıbbi amaçlar için kullanılmıştır. Peki, elma sirkesi ev temizliğinde nasıl kullanılır? İşte konuya dair merak edilen detaylar...

Elma sirkesi toplumumuzda yaygın olarak tüketilen şifalı bir sirkedir. Mutfaklarımızda, salata ve soslara tat vermek için kullanılan elma sirkesi aynı zamanda çok iyi bir dezenfektandır ve tarih boyunca tıbbi amaçlar için kullanılmıştır.  

Modern tıbbın babası olan Hipokrat’ın, iki bin yıl önce yara temizliği için elma sirkesi kullandığı biliniyor. Elma sirkesi, başta potasyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyum olmak üzere pek çok faydalı mineralin yanı sıra A, B2, B6, C ve E vitaminleri içerir. Elma sirkesi zayıflama, kolesterol seviyesinin dengelenmesi, kan şekerini düşürülmesi ve diyabet tedavisine destek amacıyla kullanılmaktadır. Kuvvetli bir mikrop öldürücü olan elma sirkesi, tırnak mantarı, bitler, siğillere karşı çok etkilidir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Peki, elma sirkesi ev temizliğinde nasıl kullanılır? İşte konuya dair merak edilen detaylar...

Elma sirkesi ev temizliğinde nasıl kullanılır?

Elma sirkesi, sağlık için faydalı olduğu kadar ev temizliği ve hijyeninde de önemli bir yere sahiptir. Özellikle mutfaklarda bulaşık makinesinden önce bulaşık arındırmak için kullanılan elma sirkesi, bugün de aynı şekilde mikroplardan kurtulmak için kullanılıyor. Bulaşıklar yıkadıktan sonra bir süre elma sirkesi içinde kalırsa daha temiz ve parlak olur.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23