• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Emziren anne süt içer mi?

Yeniakit Publisher
2019-05-09 14:58:00 -
Emziren anne süt içer mi?

Emziren anneler bebeklerine gaz yapması endişesiyle sütten uzak durur. Peki, bu inanışın bilimsel bir gerçekliği var mı?

Gebelik döneminde anne adayları yediklerine, içtiklerini bir hayli özen gösterir. Bu hassasiyet doğumdan sonra da devam eder. Çünkü emziren annenin yediği, içtiği her şey süt yoluyla bebeği etkiler. Bu dönemle ilgili sık sık sorulan soruların başında ise “Emziren anne süt içer mi?” geliyor.

Şerbet süt yapar mı?

Anne sütünü hazırlanan bol şekerli şerbetlerin arttırdığı yönündeki inanış bilimsel bir gerçeklik değildir. Söz konusu şerbetler süt yapmaz aksine anneye bolca kalori yükler. Bu kaloriler ise doğum sonrası yerleşen kiloların sebebidir. Uzmanlar, annelerin emzirme dönemlerinde bu tip şekerli ve bol kalorili ürünlerden uzak durmasını, sık sık su tüketmesini önerir. Su, annenin sütünü arttıran en kıymetli sıvıdır.

Süt içmek emziren anne için yararlı mı zararlı mı?

Süt her gün tüketilmesi gereken son derece yararlı bir besindir. Ancak birçok anne emzirme döneminde süt içmekten fazlasıyla kaçınıyor. İçilen sütün bebeğe gaz yapacağı endişesi bu şifalı ürünün uzunca bir süre yaşantımızdan çıkarılmasına neden oluyor. Peki, gerçekten anneler emzirirken süt içmemeli mi? Bu konuda uzmanların görüşü çok net, şayet annenin laktoz alerjisi yoksa emzirirken de süt içilebilir. Elbette içilen sütteki laktoz bebeğe gaz yapacaktır. Bu nedenle süt soğuk değil ılık tercih edilmeli. Bu dönemde bebeğin gaz sorunu yaşamaması için anneler laktozsuz süt içebilir. Önceleri yarım bardak olarak içilmeye başlanan süt zamanla bir tam bardağa dönüşebilir. Aynı şekilde anneler laktozsuz süt içerken zamanla normal süte geçiş yapabilir. Bebek de zaman içinde alışacak ve laktozu daha rahat sindirebilecektir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23