ÖDÜLLÜ 15. TYT SINAVINA
KALAN SÜRE

::

Kadın - Aile

En kolay, en hızlı, en pratik sütlaç nasıl yapılır?

Herkesin buzdolabının üstünde bir sütlaç tarifi vardır. O kadar karmaşık tarifler içinde, sütlaç yapmak hepimize zor gelir. Peki ama bunun daha kolay bir yolu yok mu? İşte size en pratik, en kolay, en çabuk yapılabilen, unutmayacağınız lezzetli mi lezzetli harika bir sütlaç tarifi.

En kolay, en hızlı, en pratik sütlaç nasıl yapılır?
-

Malzemeler:

1,5 bardak pirinç

1,5 bardak toz şeker

3 bardak su

1 litre süt

1 kaşık pudra şekeri (olmalı)

1 kaşık pirinç unu (varsa iyi olur)

1 kaşık mısır nişastası (varsa iyi olur)

Yaklaşık 20-30 dakika kadar 2-3 bardak suda beklettiğiniz pirinci, mümkünse orta genişlikte bir tencerede yine 3 bardak su koyarak, kısık ateşte pişirmeye başlayın.

Sürahiye benzer bir kaba, sütü koyun.

İçine toz ve pudra şekerini, pirinç ununu ve mısır nişastasını ilave edin.

El blenderi ya da motorlu bir el blenderi ile güzelce karıştırın.

Arada bir pişmekte olan pirinci karıştırın.

Sürahi ya da benzeri bir kap kullanıyorsanız, motorlu el blenderi ile etrafa sıçratmadan çabucak karıştırabilirsiniz.

Pirinç suyunu çekip gözenekler açılmaya başladığında, süt karışımını tencereye ilave edin ve iyice karıştırın.

Süt 1-2 taşım kaynadığında sütlacınız hazır demektir. Biraz soğumasını bekleyip, çok soğumadan ağzı kapaklı saklama kaplarına koyun. Tamamen soğuduktan sonra buzdolabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

YORUMLARA GÖZAT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Yorumlarınız incelendikten sonra yorum kurallarına uyması halinde yayına alıncaktır.