• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Epsom tuzu nedir? Epsom tuzu nasıl kullanılır?

Yeniakit Publisher
2019-04-18 15:36:00 -
Epsom tuzu nedir? Epsom tuzu nasıl kullanılır?

Son zamanlarda sizin de kulağınıza 'Epsom Tuzu' diye bir şey çalındı mı?

Epsom tuzu yani magnezyum sülfat ilaç ve kozmetik sektöründe uzunca bir süredir kullanılıyor. Bu tuz İngiliz tuzu olarak da anılıyor. Söz konusu bu kimyasal bileşik İngiltere'nin Surrey kentindeki Epson kasabasında bulunduğu için bu ismi almıştır.

Sofra tuzundan farklı

Epsom tuzu sofra tuzundan tamamen farklıdır. Epsom tuzu; acı ve hoş olmayan bir tada sahiptir. Bu tuz o nedenle genellikle banyoda kullanılır. Epsom tuzuna bu nedenle banyo tuzu da denir.

Cilt dostu

Minarel bakımından son derece yararlı olan bu ürün cilde çok iyi gelmektedir. Epsom tuzunu suda eritip banyo sırasında kullanabilirsiniz. Ayrıca ayaklarınızı yıkadığınız ılık suyun içerisine epsom tuzu ekleyip, bakım suyunuzu zenginleştirebilirsiniz.

Araştırmalar sürüyor

Epsom tuzunun insan sağlığına yararları konusunda halen bilim insanları çalışmalar yürütüyor. Bu nedenle epsom tuzunun zararları ve yararları konusunda zaman içinde daha net bilgiler edinilecektir.

Kremlerinize ekleyebilirsiniz!


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yüzünüze ve vücudunuza sürdüğünüz kremlerden bir parça küçük bir kasenin içerisine sıkın. Ardından yarım çay kaşığı epsom tuzunun kremin içine ekleyin. Güzelce karıştırdığınız kremi cildinize dairesel hareketlerle uygulayabilirsiniz.

Saç kremlerine ilave edilebilir

Saç kremlerinizi daha etkile hale getirmek için içine bir parça epsom tuzu ekleyebilirsiniz.

Müshil niyetine kullanabilir

Bu konuyla ilgili net bir araştırma yok ancak epsom tuzunu kullanan kişiler bu ürünün müshil ilacı yerine kullanılabileceğinizi vurguluyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23