• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan: Oyları çaldılar

Yeniakit Publisher
2019-05-14 11:32:00 -

Partisinin milletvekilleriyle iftarda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı’nın Avustralya ve Belçika’da iptal edilen seçimleri görmezken İstanbul seçimlerini dillerine dolamasına tepki gösterdi ve “Seçimi kazandığı halde oyları çalınan AK Parti. Burada cevap çok basit, oyları çaldılar” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasetin insan kazanma sanatı olduğunu belirterek, “Hiçbir arkadaşımızı hiçbir kardeşimizi kırmadan, kenara koymadan, vefasızlık etmeden sürekli yeni insanlar kazanarak önümüzdeki döneme hazırlanacağız, velev ki bizim gönlümüzü, kalbimizi kırsalar da.” dedi.

Erdoğan, partisinin genel merkezinde, AK Parti milletvekilleriyle iftar programında bir araya geldi.

Konuşmasına tüm katılımcıları selamlayarak başlayan ve katılımcıların ramazanı şeriflerini tebrik eden Erdoğan, “Ramazan boyunca tuttuğumuz oruçların, eda ettiğimiz ibadetlerin, yaptığımız hayırların Rabb’im katında kabul olmasını diliyorum. Bayrama da ondan sonraki günlere de ülke ve millet olarak hep birlikte huzur, güven, sağlık, afiyet içerisinde girmemizi Rabb’imden niyaz ediyorum.” diye konuştu.

Önlerindeki kısa vadeli en önemli işlerinin yenilenme kararı verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri olduğunu vurgulayan Erdoğan, 31 Mart seçimlerindeki tek sorunun 62 bin sandık kurulu üyesinden 20 bine yakınının usulsüz atanması olmadığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

Çok ciddi yolsuzluklar yapıldı. Ayrıca oy sayım ve döküm cetvellerine ilişkin de çok ciddi yanlışlar belirledik. Mesela oy sayım ve döküm cetvellerinden 5 bin 388’i mühürsüz, 694’ü imzasız iken 214’ü tamamen boştur, 498’i de eksik doldurulmuştur. Yine bu cetvellerden 919’unda rakam belirtilmemiştir. Bin 135’inde de sayı eksikliği bulunduğu görülmüştür. Yüksek Seçim Kurulu partimizin yaptığı itiraz üzerine kanuna aykırı sandık kurulunu üyesi atanan 22 sandıktaki oy sayım ve döküm cetvellerinin kayıp olduğunu ve sisteme boş olarak işlendiğini de tespit etmiştir. Yine Yüksek Seçim Kurulu, kanuna aykırı sandık kurulu üyelerinin görev yaptığı 101 sandıktaki oy sayım döküm cetvellerinin imzasız, mühürsüz ve yazıları eksik olarak sisteme işlendiğini belirlemiştir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Böylece kanuna aykırı her iki işlemin birden gerçekleştiği toplamda 42 bin oya tekabül eden 123 sandığın ortaya çıkarıldığını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti: “Bir zarfa konulan dört oydan biri ile ilgili seçim yenilenmesi kararının nasıl ve ne için verildiğini izah etmeden onun devamını getiremeyiz. Nitekim karşı taraf da en çok bunun üzerine gidiyor. İlçeler bazında tek tek anlam taşımayan, sonuca etki etmeyen oyların Büyükşehir toplamında nasıl bir etkiye sahip olduğunu ısrarla milletimizin gözünden kaçırmaya çalışıyorlar. Hakikatlerin er veya geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. İstanbul seçimleriyle ilgili hakikatler işte şimdi ortaya çıkmıştır.

İslam dünyası ve dünyadaki tüm mazlum ve mağdurlar kalplerini Türkiye’ye çevirmişken kimsenin kendi hırsı uğruna bu büyük davayı sekteye uğratmasına rıza göstermeyecekleri uyarısında bulunan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: Niçin Avrupa, niçin Amerika İstanbul seçimiyle bu kadar ilgileniyor da Amerika’da 3 milyon az oy almasına rağmen Trump’ın seçilmesiyle ilgilenmiyor? Veya Avustralya’da 2 yıl sonra cumhurbaşkanlığı seçimi iptal ediliyor da ne için bununla ilgilenmiyorlar? Belçika’da yine aynı şekilde bir seçim iptali yapılıyor. Niçin Belçika ile kimse ilgilenmiyor? Ne ülkemden ne Avrupa’dan böyle bir ilgilenmeyi duydunuz mu? Yok, İstanbul ile hepsi ilgileniyor. Neden? Seçimi kazandığı halde oyları çalınan AK Parti. Burada cevap çok basit, oyları çaldılar. Bir tarafta oy çalanlar var, diğer tarafta milli iradeye sahip çıkanlar var.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23