• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan'dan Muhammed Mursi açıklaması

Yeniakit Publisher
2019-06-17 19:08:00 - 2019-06-17 19:53:11
Erdoğan'dan Muhammed Mursi açıklaması

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'ın eski devlet başkanı Muhammed Mursi'nin mahkemede şehit olmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Mısır Halkının başı sağ olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhammed Mursi'nin vefatıyla ilgili açıklama yaptı.

Erdoğan'ın Mursi'nin vefatıyla ilgili ilk değerlendirmesi şu şekilde:

Doğrusu ben de arabadan inerken bu haberi aldım. Maalesef mahkeme salonunda cereyan etmiş.

"Sisi 50'ye yakın ismi idam etti"

Ben öncelikle, Mursi kardeşimize, şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Demokratik yollarla yüzde 52 gibi bir oy almak suretiyle Mısır'a Cumhurbaşkanı olan merhum Mursi'yi şu anda demokrasiyi bir tarafa koyarak işgalci bir eda ile tamamiyle bir darbe ile Mısır'ın başına geçen şu anki Zalim Sisi, 50'ye yakın Mısırlıyı idam etmiştir.

"Batı, bu idamlara hep sessiz kalmıştır"

Ve Batı, Sisi'nin bu idamlarına karşı hep sessiz kalmıştır. Avrupa Birliği üyesi ülkeler idamı yasaklarken, ne yazık ki Mısır'da bu katil Sisi'nin davetine icabetle oradaki toplantıya iştirak etmişlerdir. Bu, ikiyüzlülük değil, çok yüzlülük.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Aynı hafta AB üyesi ülkeler Mısır'da uluslararası toplantıya katıldı"

Siz bir taraftan idamı yasaklayacaksınız, Türkiye'den idamı kaldırmasını isteyeceksiniz ve idamı Türkiye'ye kaldırtacaksınız, ama öbür taraftan Mısır'ın bu idam mekanizmalarını çalıştırdığı bir dönemde, hatta hatta 7 genci idam ettikleri bir haftanın içerisinde Mısır'da uluslararası bir toplantıya, AB üyesi ülkelerin katılmasını hiçbir şeyle anlamak, anlatmak mümkün değil.

"Şüpheleri bir kenara koyuyorum"

İşte bu süreç ne yazık ki şurada yaklaşık 6 yılı buldu. 6 yıldır Mursi kardeşimiz cezaevinde ve binlerce arkadaşıyla beraber orada mahkum. Ve bugün de şüpheleri bir kenara koyuyorum, emr-i Hak vaki olmak suretiyle şehit oldu. Rabbim inşallah sevgili Habibi'yle beraber haşreylesin diyorum.

Dualarımız onunla beraber. Onunla aynı yolu yürüyen tüm kardeşlerimin başı sağolsun. Mısır halkının başı sağolsun. Ailesine, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah rahmet etsin diyorum.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23