• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan'ın S-400 açıklaması sonrası ABD'den küstahlık: Seyirci kalamayız

Yeniakit Publisher
2019-02-16 14:38:00 -
Erdoğan'ın S-400 açıklaması sonrası ABD'den küstahlık: Seyirci kalamayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soçi Zirvesi sonrası S-400 hava ve füze savunma sistemlerine ilişkin "Geri adım atmayacağız" açıklamasından sonra Trump'ın yardımcısı Mike Pence, "Buna seyirci kalamayız" dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada skandal açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Soçi Zirvesi dönüşü S-400'le ilgili yaptığı "Temmuz'da alacağız, Rusya ile yapılan anlaşmadan geri adım atmayacağız" açıklamasına atıfta bulunan ABD Başkanı Donald Trump'ın Yardımcısı Mike Pence, "Buna seyirci kalamayız" dedi.

"NATO müttefikleri savunma harcamalarını artırmalı"

Pence'in gündeminde, Türkiye'nin Rusya'dan satın alacağı S-400 hava ve füze savunma sistemleri de vardı. ABD Başkan Yardımcısı, "NATO müttefikleri Doğu'dan silah alırken, ABD buna seyirci kalamaz" ifadelerini kullandı. Pence ayrıca, NATO müttefiklerinin savunma harcamalarını arttırmaları gerektiğini belirtti.

AB'ye İran çağrısı

ABD'nin Ortadoğu'da güçlü varlığını sürdüreceğini belirten Mike Pence, terör örgütü DAEŞ'ın izin süreceklerini belirtti.

Pence ayrıca İran'ın terör destekçisi bir devlet olduğunu ve Avrupalı ortakların ABD yaptırımlarını baltalamayı durdurması gerektiğini belirtti. ABD Başkanı Yardımcısı, Avrupa Birliği'ne (AB) de İran'la yapılan nükleer anlaşmadan çekilme çağrısı yaptı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Erdoğan ne demişti?

Soçi Zirvesi sonrası gazetecilerin sorularına yanıtlayan Erdoğan, S-400'le ilgili bir soruya şu şekilde yanıt verdi:

"S-400 anlaşmasını Rusya ile yaptık, dolayısıyla geri adım atmamız söz konusu değil. Bu iş bitti. Biz Temmuz ayında S-400'ün teslimatı ile ilgili verilmiş söz üzerinden çalışmalarımızı yürütüyoruz."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23