• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Esed’den olay sözler! Trump şaka yaptı

Yeniakit Publisher
2019-11-27 18:26:00 -
Esed’den olay sözler! Trump şaka yaptı

Suriye'ye yerle bir eden Esed, DAEŞ elebaşı Bağdadi'nin öldürüldüğüne inanmadığını ve kendisine operasyon konusunda teşekkür eden ABD Başkanı Trump'ın şaka yaptığını belirtti.

Beşar Esed, DAEŞ elebaşı Ebubekir el Bağdadi'nin öldürülmesi sonrası Suriye'ye katkılarından dolayı teşekkür eden ABD Başkanı Donald Trump'ın şaka yaptığını söyledi.

Paris Match'e demeç veren Beşar Esed, "Bu konuyu (Suriye'nin ABD'ye Bağdadi hakkında istihbarat sağlayıp sağlamadığı konusu) ne zaman gündeme getirseler gülüyorum. Zira sorulması gereken çok daha önemli bir soru var: Bağdadi gerçekten öldürüldü mü? ABD'liler tarafından sahnelenen bu 'etkileyici oyun' gerçekte meydana geldi mi?" ifadelerini kullandı.

Esed, "Trump, DAEŞ liderinin yok edilmesine katkı nedeniyle Suriye'ye teşekkür ettiğinde şaka yaptı. Bu, Trump'ın şakalarından biri" dedi.

Esed, daha önceki açıklamasında Şam'ın Bağdadi'nin öldürülmesi konusunda ABD'yle iletişime geçmediğini ve kanıtlar sunulana dek onun gerçekten öldürüldüğüne inanmayacağını söylemişti.

Esed şöyle konuşmuştu: "Bağdadi, rolünü oynamak üzere ABD tarafından hazırlandı ve biz onun öldürüldüğüne inanmıyoruz. Belki gerçekten öldürülmüştür ancak asıl konu, ABD'nin bu ölüm üzerinden son yıllarda teröre verdiği desteği gölgeleyip kendisini aklama çabasıdır. Saddam Hüseyin yakalandığında onu gösterdiler, idam edilme görüntülerini yayınladılar. Çocukları öldürüldüğünde de görüntülerini yayınladılar. Aynı şey Kaddafi için de geçerli. Ayrıca, Bin Ladin'in cesedini neden göstermediler, Bağdadi'nin cesedini neden göstermiyorlar? Bu, ABD'nin teröre karşı olduğunu gösteren bir yalan hikâyedir.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Trump ne demişti?

ABD Başkanı Trump, DAEŞ lideri Ebubekir el Bağdadi'nin öldürüldüğünü duyurmuştu.

"Bağdadi vahşi bir şiddet yanlısıydı ve vahşet içinde hayatını kaybetti. Bir köpek ve bir korkak gibi öldü" diyen Trump, operasyon için Rusya, Türkiye, Suriye ve Irak'a da teşekkür etmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Alper

Nasıl haber?

Ferr

Sen de çok şakacısın hınzır seni Trump ile arandaki tek fark o gizliyerek öldürüyor sen açıktan göstere göstere 1 milyon kişiyi öldürüyorsun. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23