• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Eski başbakan siyasilere çağrı yaptı: Yeni müttefikler bulun

Yeniakit Publisher
2018-11-18 22:32:00 -
Eski başbakan siyasilere çağrı yaptı: Yeni müttefikler bulun

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın yaptırımlarını eleştiren eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, Alman siyasilere yeni müttefikler bulma çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın politikalarını sert dille eleştiren eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, Berlin’e farklı müttefikler arayışına girme çağrısı yaptı.

Almanya'nın eski Sosyal Demokrat Partili Başbakanı Gerhard Schröder, ABD'nin Berlin Büyükelçisi'nin Alman hükümetine emir veren açıklamalarını, Washington'ın ticaret politikalarını ve Avrupa'ya karşı sergilediği 'işgalci' tavrı sert dille eleştirdi.

"Tahammül edemeyiz"

"Bize işgal edilmiş bir ülke olarak davranılmasına tahammül edemeyiz" çıkışını yapan Schröder, "Amerikan büyükelçinin yaptıklarını izlerken, kendisini ABD'nin egemen bir ülkedeki büyükelçisi olarak değil de işgalci bir ordunun subayı olarak gördüğü izlenimine kapılıyorum" dedi.

Almanya'nın kendisininkilerle örtüşen çıkarları olan yeni müttefikler arayışına girmesi gerektiğini belirten Schröder, yeni müttefiklerden bir tanesinin Çin olabileceğini söyledi.

Eski Almanya Başbakanı, "ABD'nin başlattığı ihtilaflardan zarar görenlerin birbiriyle yakınlaşmasından kaçınmak imkânsız" vurgusu yaptı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23