• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Eski hocası 'Mustafa Kapı' ve 'Arda Turan' hakkında konuştu: Bunu yapmalıydı

Yeniakit Publisher
2020-02-17 20:33:00 - 2020-02-17 20:43:15
Eski hocası 'Mustafa Kapı' ve 'Arda Turan' hakkında konuştu: Bunu yapmalıydı

Galatasaray'da Ocak 2014'te altyapıya katılan ve son 4 yıldır sarı-kırmızılı formayı giyen Mustafa Kapı kadro dışı bırakıldı. Genç futbolcunun sarı-kırmızılı takımda hocalığını yapan isimden konuyla ilgili önemli açıklamalar geldi.

Galatasaray'da Mustafa Kapı'nın kadro dışı bırakılması gündeme oturdu. Sarı-kırmızılı takım dışında alt yaş kategorilerinde forma terleten genç futbolcu geleceğin yıldızları arasında gösteriliyordu.

Tarihe geçmişti

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de Sivasspor karşılaşmasında oyuna sonradan giren 17 yaşındaki futbolcu, Galatasaray tarihinde ligde forma giyen en genç oyuncu olmuştu.

Galatasaray'ın yeni sözleşme teklifini kabul etmeyen Mustafa Kapı, sarı-kırmızılı takım tarafından kadro dışı bırakıldı. Bir dönem Galatasaray Altyapı Koordinatörü olan ve Mustafa Kapı'yı yakından tanıyan Emrah Bayraktar konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ajansspor'a konuşan Emrah Bayraktar şu ifadelerde bulundu:

Bu olaya Mustafa ve kulübün gözünden bakmak gerek. Kulüp gözünden bakınca futbolcunun duyması gereken aidiyet öne çıkıyor. Örneğin; Barcelona kültüründen yetişen oyuncular ekonomik katkı dışında kültürün devamlılığını sağlamıştır. Bu açıdan aidiyet çok önemlidir. Kulübün beklentisi böyle oyunculardan yüksek aidiyetle hareket etmesidir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Terim genç oyuncular için avantaj

Mustafa çok genç yaşta kulübe kazandırılan, tesislerde konaklayan, çeşitli eğitimler alan bir oyuncu. Maddi sebeplerden ötürü ayrılık olmaması beklenir.

Altyapıdakiler ve yöneticiler de bunu bekliyor. Galatasaray altyapıdaki oyunculara şans veren bir teknik adama sahip. Bu genç oyuncular için avantaj.

Genç oyuncular konuya nasıl bakıyor? Onlar da forma bulabilecekleri yerde oynamak isteyebilir. Oynayabilecekleri bir kulüp arayışına bu açıdan girebiliyorlar. Aslında kulüp kendisine şans da tanıdı.

En genç oyuncu olarak tarihe geçti. Bazen üçüncü şahıslar oyuncuyu maddi beklenti içine sürükleyen taraflar olabiliyor. Mustafa'dan bağımsız olarak konuşuyorum. Bu konuda kulübün de devreye girmesi gerekebiliyor.

Profesyonel kulüpler, her oyuncu özelinde plan yapmalı. Bu oyuncuyu nasıl geliştirmeliyim gibi farklı planlar olması gerekiyor. Kulüplere de bu anlamda sorumluluk düşüyor.

''Arda Turan örneğini hatırlıyorum''

İki taraflı bir beklenti var. Ben, Galatasaray'ın Eski Akademi Direktörü olarak, Arda örneğini hatırlıyorum. Boş mukaveleye imza atmıştı. Oyunculardan bir aidiyet bekliyoruz. Mustafa bu aşamada bunu yapmalıydı. Kulüp, Mustafa Kapı'ya gerekenden fazla değeri de verdi diye düşünüyorum.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ali BULUT

Hemen havalara girmiş! hadi koçum hadi anca gidersin git şansını başka kulüpte dene tabii şans bulabilirsen

Bir zat

Bu emrah bayraktar denen vasıfsız adam gezi olaylarında ve diğer durumlarda devlet aleyhinde yazılar yazan birisi..Siz nasıl bu adamın sözünü yayınlıyorsunuz? Beşiktaşta çalıştığı 5 sene boyunca kimseyi a takıma kazandiramamis ve avrupada yaptığı seçmelerde para aldığı gerekçesiyle kulübün adını kirletmistir ve bjk ile davaliktir..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23