Kadın - Aile

Ev turşusu nasıl yapılır? Ev turşusu yapımı tarihi

Ev turşusu nasıl yapılır? Evde turşu yapmanın püf noktaları vardır. Özellikle suyunu hazırlamak ve ölçülerine sadık kalmak, güzel bir turşu için ilk adımdır. Peki ama en güzel turşu nasıl yapılır? Evde turşu yapmanın ölçüleri ve püf noktaları nelerdir? İşte tuzlu, karışık turşu yapımı detayları, tarifi ve malzemeleri...

Ev turşusu nasıl yapılır? Ev turşusu yapımı tarihi
-

Ev turşusu nasıl yapılır? Evde turşu yapmanın püf noktaları vardır. Özellikle suyunu hazırlamak ve ölçülerine sadık kalmak, güzel bir turşu için ilk adımdır. Peki ama en güzel turşu nasıl yapılır? Evde turşu yapmanın ölçüleri ve püf noktaları nelerdir? İşte tuzlu, karışık turşu yapımı detayları, tarifi ve malzemeleri...

Turşu yapımının püf noktalarını bilip, belirli ölçülerde bir su hazırlandığında her şekilde enfes bir turşu meydana getirmek mümkün. Özellikle "turşu yapamıyorum" diyenler için bire bir ölüçlerle hazırlanmış bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Tek çeşit turşu yapmak isteyenler aşağı inebilir ve detaylı farklı turşu yapımı, turşu yapımının püf noktaları gibi haberlere ulaşabilirsiniz. 

Malzemeler

  • Biber,
  • domates,
  • salatalık,
  • lahana,
  • havuç gibi turşuluk sebzeler
  • ev yapımı sirke
  • kaya tuzu

Yapım aşaması

Öncelikla iki litre suyun içerisine 1,5 çay bardağı sirkeyi ve 5 yemek kaşığı kaya tuzunu ilave edip karıştırın. Homojen bir kıvam elde edin ve bu suyu kenarda bekletin.

Kavanoz ve kavanoz kapaklarını önceden dezenfekte etmek, kaynatmak, her zaman için riski en aza indirir. Bunun yanı sıra paslı kapakları kullanmamaya dikakt edin.

Kavanozu temiz bir şekilde hazırladıktan sonra; içerisine 6-8 adet mayalanmayı kolaylaştırmak için nohut atabilirsiniz. Ardından lahanaları iri kalacak şekilde elinizle parçalayarak kavanoza yerleşitirin. Üzerine dilimlediğiniz havuçları ve onun üzerine de küçük yeşil salaktalık ve domatesleri ilave edin. Aralarda dilerseniz sarımsak atıp tadını, mor lahana atarak da görüntüsünü hoş bir hale getirebilirsiniz. 

Son olarak lahanayı en üste doldurun ve üzerine gelecek kadar, hazırlamış oldupunuz suyu ilave edin. 

Kavanozun boyutuna göre değişkenlik gösterebileceği gibi, 7 ila 10 gün arasında dönecek ve yemeye hazır olacaktır.

YORUMLARA GÖZAT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Yorumlarınız incelendikten sonra yorum kurallarına uyması halinde yayına alıncaktır.