Kadın - Aile

Evde çilekli-limonlu sakız yapmaya ne dersiniz?

İşte hem lezzetli hem de sağlıklı ev yapımı sakız tarifi…

Evde çilekli-limonlu sakız yapmaya ne dersiniz?
-

Sakız ölçülü tüketildiğinde diş sağlığı için önemlidir. Ancak ölçü kaçırıldığında hem dişlere hem de sindirim sistemine ciddi zararlar verir. Şekerli sakızlar ise gereksiz kalori alımına neden olur. Bu nedenle her zaman söylediğimiz gibi yediklerinizde içtiklerinizde mutlaka ölçülü olmaya dikkat edin.

Evde zahmetsizce sakız hazırlanabilir mi?

Çocuklarınızla hoş bir etkinlik yapmaya ne dersiniz? Hem siz hem de evlatlarınız mutfakta keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bunun yolu ise eğlenceli tariflerden geçiyor. Tam da böyle bir şey arıyorsanız doğru yerdesiniz.

İşte ev yapımı çilekli-limonlu sakız tarifi:

Malzemeler

  • Bir büyük kase çilek
  • 1 adet limon
  • 3 yemek kaşığı jelatin
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Yarım su bardağı su 

Çilekleri, bir limon suyunu ve yarım bardak suyu rondoya atın. Çilekler pürüzsüz hale gelene kadar işleme devam edin.

Püreyi tel süzgeçten geçirin.

Balı orta ateşte ısınan tencereye alın. Üzerine jelatini yavaşça ekleyin.

Ardından çilek püresini karışıma ilave edin. Bu aşamada tencereyi sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.

Kısık ateşte kaynayan karışım göz göz olunca ocaktan alın.

Ardından hazırladığınız karışımı silikon kalıplara dökün.

Çilekli sakızlarınızı buzdolabında en az iki saat beklettikten sonra tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

 

YORUMLARA GÖZAT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Yorumlarınız incelendikten sonra yorum kurallarına uyması halinde yayına alıncaktır.