Kadın - Aile

Evde probiyotik peynir nasıl yapılır?

Evde son derece basit bir yöntemle probiyotik yoğurt hazırlayabilirsiniz.

Evde probiyotik peynir nasıl yapılır?
-

Probiyotik sözü son yıllarda sık sık duyduğumuz kavramlardan biri. Probiyotik gıdalar insan sağlığı için son derece önemlidir. Düzenli olarak probiyotik tüketimi özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendirir. Kış aylarında yaşanan hastalıklara karşı çocuklarınızı düzenli probiyotik tüketimiyle koruyabilirsiniz.

Probiyotik içeren gıdalar nelerdir?

  • Yoğurt
  • Kefir
  • Lahana turşusu
  • Kimchi turşusu
  • Peynir

Probiyotik gıdaların faydaları nelerdir?

Sindirim sistemini düzenler.

İshal tedavisinde tüketilmesi önemlidir.

Ruh sağlığını iyileştirir.

Kalp sağlığı için önemlidir.

Egzama gibi cilt hastalıklarının şiddetini azaltır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Karın bölgesindeki yağların erimesine yardımcı olur.

Ev yapımı probiyotik yoğurt nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 4 litre süt
  • Tuz
  • 3 su bardağı ev yapımı probiyotik yoğurt

 

Sütü güzelce kaynatarak işe başlıyoruz.

Süt iyice kaynadıktan sonra ocağın altı halen açıkken ev yapımı probiyotik yoğurdu tencereye ilave ediyoruz.

Süt iyice kesilinceye kadar kaynatma işlemini sürdürüyoruz.

Ardından sütü tel süzgeç ile süzüyoruz.

Süzme işleminin ardından arzu ederseniz peynirinize bir miktar tuz serpebilirsiniz.

Peynirinizi buzdolabında gönül rahatlığıyla saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

 

YORUMLARA GÖZAT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Yorumlarınız incelendikten sonra yorum kurallarına uyması halinde yayına alıncaktır.