Kadın - Aile

Evde ramazan pidesi nasıl yapılır? Tam ölçülü ramazan pidesi tarifi ve malzemeleri

Evde ramazan pidesi nasıl yapılır? Tam ölçülü bir ramazan pidesinin tadı, çıtırtısı, damakları şenlendiriyor. Ramazan pidesi için sıraya girmek istemeyenler için bu tarifi derledik. Peki ama ramazan pidesinin ölçüsü nedir? Ramazan pidesi malzemeleri nelerdir? Ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesi kaç derecede pişer? Evde ramazan pidesi nasıl yapılır? Pide hamuru nasıl olmalı? İşte merak edilen bütün bu soruların cevabı için okumaya devam edin...

Evde ramazan pidesi nasıl yapılır? Tam ölçülü ramazan pidesi tarifi ve malzemeleri
-

Evde ramaza pidesi yapımı oldukça basit. Tam kıvamında, ölçülü bir pide yapmak için, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte tam ölçülü ramazan pidesi tarifi...

Malzemeler

  • yarım yaş maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 4-4,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz

Üzeri için;

  • Çörek otu
  • Dilerseniz yumurta sarısı

Öncelikle ılık su içerisine mayayı koyup iyice karıştırın.

Unu derin bir yoğurma kabına alıp, bir oyuk açın. İçerisine maya ve su karışımını ilave edin. 

Yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde etmeniz gerekiyor. 1 saat kadar mayalanması için kenarda, üzeri kapalı bir şekilde bekletin.

Mayalanan hamuru, unlanmış tezgaha alın ve içerisindeki maya kabartısının gitmesi için bir süre yoğurun.

Fazla bastırmadan yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın ve elinizle şekil vermeye başlayın.

Klasik ramazan pidesinde olduğu gibi üzerine, tırnaklarınızı kullanarak, çentikler atın.

Üzerine çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında, alt-üst ayarda, orta sırada pişirin.

Fırından fırına göre değişiklik gösterse de 30 dakika içerisinde pideniz pişmiş olacaktır.

YORUMLARA GÖZAT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Yorumlarınız incelendikten sonra yorum kurallarına uyması halinde yayına alıncaktır.