• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Evde yaptığımız meyve suları neden zararlı?

Yeniakit Publisher
2019-05-11 13:11:00 -
Evde yaptığımız meyve suları neden zararlı?

Dışarıdan alınan katkılı meyve nektarlarının zararlı olduğunu birçoğumuz biliyoruz. Peki ya evde yaptıklarımız neden zararlı? Vücuda ne gibi bir zararı var?

Kimyasallarla ve koruyucularla dolu meyve nektarlarını içmeyi ya da sevdiklerimize içirmeyi istemiyoruz. Bu ihtiyacı gidermek içinse evde meyvelerimizi sıkarak bolca vitamin alıyoruz.

Fakat atladığımız bir durum var. Örneğin; 1 bardak elma suyu içmek istiyoruz. Bunun için 5-6 elma sıkarak bir bardağı anca dolduruyoruz. Evet 5 elmadaki vitamini bir bardakta toplamış oluyoruz fakat 5 elmanın şekerini de onunla birlikte depoluyoruz.

Meyvelerin suyunu içmek kolaylık sağlayıp mide ve bağırsakları rahatlatır ama o kadar şekerle de bağırsak florasının bozulmasına sebebiyet verebilir. Üstelik meyvelerdeki lifleri alamadığımız için tokluk hissi de vermeyecektir. Açık sözlü olmak gerekirse bol vitamin ve bol şeker içmiş oluyoruz. 

Günlük tüketmemiz gereken şeker miktarı 8 küp şekere eş değerdir.

Peki meyve sularını nasıl içmeliyiz?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Eğer çok meyve suyu içek istiyorsanız, havuç suyuna birazda içme suyu koyarak tüketebilirsiniz. Bolca vitamin almış olurken sadece bir çay kaşığı kadar şeker almış olursunuz. Meyveleri karıştırarak sıkıp sulandırarak bu ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Çok tatlıları bir araya getirmeyerek ve dozunda bırakarak.

Aslında doğadaki her şey orjinal haliyle muhteşem bir yapıda, biz bu yapıları bozmadan, düzenli ve dengeli tükettiğimizde faydalarını görebiliriz. Eğer şekerle ilgili bir probleminiz varsa da bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

Sağlıcakla kalın..

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23