• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Evine git" diyen polise verdiği cevapla şaşkına çevirdi

Yeniakit Publisher
2020-03-23 16:17:00 -
"Evine git" diyen polise verdiği cevapla şaşkına çevirdi

Koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş ve üstü bazı yaşlılarımız yapılan ikazlara uymayıp evden çıkmaya devam ediyor. Burdur'da, polisin evine gitmesi konusunda uyardığı yaşlı adam, verdiği cevapla şaşkına çevirdi. 70 yaşındaki vatandaş "ben cahil değilim" diyerek tepki gösterdi.

65 yaş üstü vatandaşları koronavirüs salgınından korumak için sokağa çıkma kısıtlaması gelmişti. Genelgeye rağmen çok sayıda yaşlı yasağı delerek evden çıkmaya devam ediyor. Burdur'da polisin uyardığı yaşlı vatandaşın tepkisi şaşkına çevirdi. Yaşlı adam polislere "ben cahil değilim" diye karşılık verdi.

İhtiyaçlarınızı 112'ye bildirin

İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların dışarıya çıkışlarını sınırlandırmasının ardından Burdur'da polis ekipleri dışarıya çıkanları uyararak evlerine gönderiyor. 70 yaşındaki bir vatandaş ise, kendisini uyaran polise "Ben cahil değilim" dedi.

Burdur'da Emniyet Müdürlüğü ekipleri, banka şubeleri önünde işlem yapmak için sıra bekleyen vatandaşlara kimlik sorup yaş kontrolü yaptı. Polis, mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamaları konusunda vatandaşları uyardı. Ekipler vatandaşlara ihtiyaçlarını 112'ye bildirmeleri durumunda evlerine teslim edileceğini söyledi.

"Ben cahil değilim"

Burdur Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Fatih Köle de ekiplerle birlikte halk pazarının kurulduğu Uzay Çatı altında alışveriş için gelen vatandaşlarla satıcıları uyararak, 65 yaş ve üstü vatandaşları evlerine gönderdi. Köle, alışveriş yapmak için pazara gelen 70 yaşındaki bir vatandaşı uyarırken vatandaş, "Ben cahil değilim" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Köle "Cahil değilim diyorsun ama kurallara uyalım" deyince vatandaş "Ben ne yiyeceğim" karşılığını verdi. Köle, "İhtiyacınız olduğunda 112, 155, 156'yı arayın, vefa hattımız var. Hayati ihtiyaçlarınızı gidermek için polis, jandarma sizin emrinizde. Sizin sağlığınız, toplum sağlığı bizim için çok önemli. Lütfen duyarlı olalım. İhtiyaçlarınızı evinize kadar getiriyoruz" dedi.

Burdur'da iki gündür yasağa uymayarak sokağa çıkan yaklaşık 250 kişinin polis ekipleri tarafından evlerine gönderildiği belirtildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ahmet kalanoglu

65 yas grubu 2 veya 3 gunde bır ekmek almaya taze meyvasebze icin pazara cıkması lazım mılyonlarca aıeye bu ıhtıyacları karsılamaya eleman bulunmaz onun ıcın gunde 10 dk.ıhtıyac gorme verılırse veya 3 gunde bır bu is cozumlenır.krononın goruldugu yerlerde sıkıonetım uygulanır ama dag ılcelerınde koylerınde ınsanla az temas edılen yerlerde gevsetılır benım gorusum

Mervan

Avrupada emekliler ölsün diye ugrasirlarken... kiymet bilmemek buna denilir
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23