• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Evinin duvarı işaretlenen Alevi aile ilk kez konuştu: Çok çirkin bir hareket

Yeniakit Publisher
2019-11-29 12:08:00 -
Evinin duvarı işaretlenen Alevi aile ilk kez konuştu: Çok çirkin bir hareket

İzmir'in Gaziemir ilçesinde çirkin saldırıya uğrayan ve evlerinin duvarına "Defol Alevi" yazılan aile ilk kez konuştu. Konuyla ilgili üzüntülerini dile getiren aile, "Burada daha önce hiç böyle bir şey yaşamadık. Bu çok çirkin bir hareket" dedi.

İzmir'de evlerinin duvarına "Defol Alevi" yazılan aile, suskunluğunu bozdu. Konuyla ilgili üzüntüsünü dile getiren aile, bulundukları bölgede daha önce hiç böyle bir şey yaşamadıklarını dile getirerek, "Bu çok çirkin bir hareket" dedi.

İzmir'in Gaziemir Belediyesi'ne bağlı Yeşil Mahallesi'nde oturan Alevi ailenin evinin duvarı çarpı ile işaretlenerek "Defol Alevi" yazıldı. Polis, "Bu, sarhoşların veya çocukların işidir" derken aile bu işaretlemenin çocuklar tarafından yapılmadığını, olaydan endişe duyduklarını ifade etti.

Konuyla ilgili olarak Birgün'e konuşan ailenin oğlu Eren Şenal, "Duvarına yazı yazılan iki evde toplam 4 kişi yaşıyor. Polis siyah spreyle kırmızı yazıların üzerini kapattı. Daha önce burada hiç böyle bir şey yaşamadık ancak bu çok çirkin bir hareket" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İzmir Gaziemir'de bir ailenin evinin duvarına sprey boya ile "Defol Alevi" yazısı yazılmıştı. Olayın ortaya çıkmasının ardından kamuoyunda bu harekete tepki gösterilmişti. Pek çok sanatçı ve siyasetçi olayı kabul edilemez bulduğunu belirten açıklamalarda bulunmuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Erdoğan: Hesabı sorulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Bazı evlerin kapılarına bazı işaretler konuluyor, niye ülkemizi bölmek, parçalamak için açık ve net söylüyorum; Türkiye’de bizim devlet olarak, yönetim olarak böyle bir problemimiz, böyle bir sorunumuz yoktur. Bu kapılara bu işaretleri koyanların üzerinde tüm güvenlik teşkilatlarımız özellikle çalışmaktadır, bunları yakalandığı zaman da hesabı sorulacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Rabia Zafer

Bu Kesinlikle Bir Algı Operasyonu. Millet Bu Oyuna Gelmez. Çūnkū Millet Her Şeyi Biliyor. Kimin Ne Yapmak Istediğini Çok İyi Biliyor. Hiç Şüphesiz ki.

fahri

İzmir'de Alevileri kışkırtmaya çalışan birileri yazmış olmalı. Arkasından ya PKK ya da aşırı solcu birileri çıkar tahmin ediyorum. kim yapmış olursa olsun, rahatsız edici ve adice bir hareket orası kesin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23