• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ezogelin çorbası nasıl yapılır? Ezogelin çorbası tarifi ve malzemeleri

Yeniakit Publisher
2020-02-25 14:40:00 -
Ezogelin çorbası nasıl yapılır? Ezogelin çorbası tarifi ve malzemeleri

Lokanta usulü ya da kolay ezogelin çorbası yapımı internette araştırılan tarifler arasında yer alıyor. Peki, Türk mutfağının vazgeçilmez çorbası olan ve yaş farkı olmaksızın her yaş grubuna hitap eden sıcacık ezogelin çorbası nasıl yapılır? Ezogelin çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? İşte Ezogelin çorbası tarifi ve malzemeleri...

Lokanta usulü ya da kolay ezogelin çorbası yapımı internette araştırılan tarifler arasında yer alıyor. Peki, Türk mutfağının vazgeçilmez çorbası olan ve yaş farkı olmaksızın her yaş grubuna hitap eden sıcacık ezogelin çorbası nasıl yapılır? Ezogelin çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? İşte Ezogelin çorbası tarifi ve malzemeleri...

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek.

1,5 yemek kaşığı bulgur.

1,5 yemek kaşığı pirinç.

1 adet soğan.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

50 gr tereyağı.

1 yemek kaşığı un.

1 tatlı kaşığı nane.

1 çay kaşığı karabiber.

2 tatlı kaşığı tuz.

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber.

2 -3 diş sarımsak.

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

9 su bardağı su (1 su bardağı 200 ml.)

Ezogelin çorbası nasıl yapılır?

Mercimek, pirinç,bulgur,soğan ve sarımsağı, yıkayıp tuz ilave edelim. Üzerine 3bardak su tencereye koyarak orta ateşte 15-20 dakika pişirelim.

Pişen malzememizi blender yardımı ile pürüzsüz hale getirelim.

Ayrı bir tencerede sıvı yağ ve un ekleyelim. Un pembeleşmeye başlayınca salça ve 1 bardak su ilave edelim.

Blender da karıştırdığımız karışımı yağlı, unlu olan tenceremize katalım. 6 bardak ılık su ilave edelim.Tenceremizi karıştırarak 10 dakika bu şekilde pişirmeye devam edelim.

Tavada 50 gr tereyağı eriterek içine baharatları ilave edelim.

Tavada hazırlamış olduğumuz tereyağlı sosumuzu tencereye döküp 10 dakika karıştıralım.

Pişen çorbamız servise hazır.

Ezogelin çorbası yapımı püf noktası

Mercimek, bulgur çok çabuk su çeker, ateşin orta derecede olmasına özen gösterelim.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23