• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fatih Erbakan'dan sert tepki: Hadleri bildirilsin!

Yeniakit Publisher
2020-02-02 22:33:00 -
Fatih Erbakan'dan sert tepki: Hadleri bildirilsin!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, ABD'nin Filistin'i ve Kudüs'ü hiçe sayan şer planına ve Yunan vekilin Türk bayrağını yırtmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan İl Başkanları toplantısında, program öncesi Türkiye ve Dünya gündemini değerlendirdi.

Gündem değerlendirmesi Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Binası'nda partililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

"Yüzyılın planı" adı altında sunulan plana şiddetle karşı çıktıklarını belirten Erbakan, "Filistin halkının geleceğini tayin etme hakkı Trump ve Netanyahu'ya değil doğrudan doğruya Filistinlilere verilmelidir. Kudüs ve Mescid-i Aksa üzerinde söz sahibi olma hakkı da doğrudan doğruya İslam alemine ve Müslümanlara aittir. Bir İslam toprağı olan Kudüs ve Filistin haksız ve hukuksuz bir şekilde işgalci siyonist israil tarafından işgal edilmiş 1948'de Filistin topraklarına yerleşen tümör büyümeye devam etmiş ve bugün artık Filistin ve Kudüs'ü tamamen yutup arkasında da büyük israil hedefine ulaşmak için büyümeye devam etmektedir. İşgalci israilin asıl hedefi olan büyük israil yolunda attığı bu adımları asla kabul etmiyoruz. Yeniden Refah Partisi olarak daha önce yaptığımız açıklamada olduğu gibi 'yüzyılın planı' adı altında sunulan bu plana şiddetle karşı çıkıyoruz." dedi.

"Siyonist israil laftan anlamaz güçten anlar"

Siyonist israilin laftan değil güçten anladığını belirten Erbakan, "İşgalci israilin işgali altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria başta olmak üzere 1948 yılından bu yana işgal ettiği ve Müslümanların kutsalı olan Kudüs'ün bu şekilde oldubittiye getirilerek yutulmasına asla rıza gösteremeyiz. Filistin'in siyonist israil egemenliğinin altına alınmasına asla rıza gösteremeyiz. Merhum liderimiz Erbakan Hocamızın sözünü tekrar ediyoruz; 'Eğer Amerika israili bu kadar seviyorsa alsın israili Amerika'ya götürsün ona Amerikan'daki eyaletlerinden bir tanesini versin.' Elbette ki bunları söyleyeceğiz ve söylenmesi gereklidir. Bu noktada asıl olarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine çok büyük görevler düşmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti bütün bu sıkıntıların asıl çözümü ve ilacı olan D8 organizasyonuna sahip çıkmalıdır. D8 organizasyonunun bir işadamları derneği veya bir STK gibi değil asıl kuruluş amaçlarına uygun bir şekilde çalıştırılması ve geliştirmesi lazımdır. Arkasından da yine Türkiye ve D8 öncülüğünde asıl hedef olan D60'ın kurulması için gereken adımları fiilen atılması gerekmektedir. Çünkü siyonist israil laftan anlamaz güçten anlar." ifadelerini kullandı.

"57 Müslüman ülkenin Türkiye öncülüğünde tek vücut haline getirilmesi lazımdır"

Erbakan, "Türkiye öncülüğünde yaklaşık 2 milyar nüfusa sahip İslam alemini tek vücut haline getirmeden olanları sadece kınayarak ve tel'in ederek bu sorunların üstesinden gelmeniz mümkün değildir. 57 Müslüman ülkenin Türkiye öncülüğünde tek vücut haline getirilmesi lazımdır. Biz Türkiye öncülüğünde İslam alemi olarak hep birlikte ortak hareket edip stratejik zenginliklerimizi ve Cenabı Allah'ın bize verdiği doğal kaynakları bu zulme, sömürüye ve dünya siyonizmine karşı bir yaptırım gücü olarak kullanmazsak bu felaketlerden kurtulmamız mümkün olmaz. Biz Müslüman ülkeler olarak batıdan bağımsız savunma sanayimizi savunma teknolojilerimizi geliştirmezsek bu felaketlerden kurtulmamız mülkün olmaz. Biz Müslüman ülkeler olarak batıdan ve dünya siyonizminden bağımsız bankacılık ve finans sistemimizi kurmazsak bu felaketlerden kurtulmamız mümkün olmaz. Biz 2 milyarlık İslam alemi olarak önce kendimiz siyonizmin en etkili silahı olan Amerikan dolarının hakimiyetini ortadan kaldırmazsak ne kadar tel'in edersek edelim Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı kurtarmamız mümkün olmaz. Tüm bu adımların atılması da öncelikle Türkiye'ye bağlıdır. Tarihi misyonumuz ve mirasımız dolayısıyla bütün İslam alemi bu adımların atılmasını Türkiye'den beklemektedir." şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Seninleyiz Kudüs Mitingi" gerçekleştirilecek

Sakarya'da bir miting düzenleyeceklerini aktaran Erbakan, konuşmasının devamında şunları aktardı:

"Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın sahipsiz olmadığını en güçlü şekilde haykırmak için 9 Şubat Pazar günü saat 14.00'da Sakarya Kent Meydanı'nda 'Seninleyiz Kudüs Mitingi'ni gerçekleştireceğiz."

"Yunanistan, Türkiye'den ve aziz milletimizden acilen özür dilemelidir"

Avrupa Parlamentosu'nda Yunan Milletvekili Ioannis Lagos'un Türkiye Bayrağı'nı yırtmasına tepki gösteren Erbakan, "Irkçı Yunan Milletvekili Ioannis Lagos Avrupa Parlamentosu'nda Yunan adalarındaki göçmenlerin durumuyla ilgili oturum sırasında utanmadan sıkılmadan şanlı bayrağımızı çıkartı yırttı ve çöpe atmaya kalktı. Yeniden Refah Partisi ve Milli Görüş olarak bu utanmazca küstahça hareketi en şiddetli şekilde kınıyoruz. Tel'in ediyoruz lanetliyoruz. Şanlı bayrağımıza yapılan bu ahlaksızca saldırıyı millet olarak kabullenemiyoruz. Bu ağır hakaret altında eziliyor ve bunu asla kabullenemiyor bu davranışın karşısında bunlara hadlerinin bildirilmesini istiyoruz. O edepsiz vekil Avrupa Birliği Parlamentosu'ndan acilen men edilmelidir. Yunanistan devleti Türkiye'den ve aziz milletimizden acilen özür dilemelidir. Hatta bize tazminat ödemesi gerekir. Avrupa Birliği Parlamentosu bundan böyle bu gibi bir ahlaksızlığın asla yaşanmayacağına dair devletimize açık bir şekilde teminat vermelidir." diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Kaynak: İLKHA 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

SOKAĞIN SESİ

EMREDERSİN. SEN SÖYLEDİN YA, HEMEN. TRİBÜNLERE ATIP TUTMAK KOLAY. SEN BABANIN YANINDA ÇIRAKLIK BİLE YAPMADIN, BİRDEN AKLINA SİYASET YAPMAK MI GELDİ? BABANIN SAĞLIĞINDA SAADET PARTİSİNDE NEDEN YETKİLİ BİR GÖREV ALMADIN

Misafir

Adamsın REİS HELAL OLSUN
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23