• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fehmi Koru, o iki isme sahip çıkıp tehdit etti: Ülkemizde devran tarih boyunca...

Yeniakit Publisher
2019-11-08 20:04:00 -
Fehmi Koru, o iki isme sahip çıkıp tehdit etti: Ülkemizde devran tarih boyunca...

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yakınlığıyla bilinen gazeteci Fehmi Koru, FETÖ'nün medya ayağından yargılanan Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'ın tahliye olmasına eleştiride bulunanlara tepki göstererek tahliye kararına destek verdi. Koru, yazısının devamında 'Bu devran değişir' dedi.

Gazeteci Fehmi Koru, FETÖ'nün medya ayağından yargılanan Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'ın tahliye olmasına destek verdi.

"Son günlerin olayları beni mutsuzluğa sevk ediyor; böyle değildik biz" başlıklı bir yazı kaleme alan Fehmi Koru, FETÖ'nün medya yapılanması davasında tahliye olan Nazlı Ilıcak ve Altan Altan ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

İşte Fehmi Koru'nun o yazısı:

‘Gazeteci’ kimliği bulunan iki önemli ismin –Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan’ın- üç yıldan fazla yattıkları cezaevinden çıkmaları, birinin de –Mehmet Altan’ın- beraatıyla sonuçlanan mahkeme kararı medyanın genelinden ağır eleştiriler aldı; baktım, eleştiriler bugün de devam ediyor…

‘Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi’ sıfatı da bulunan Bülent Arınç’ın Kanun Hükmünde Kararname (KHK) mağdurlarıyla ilgili açıklamaları da beğenilmedi. Kaç gündür o sözler üzerine sahibine yönelik bel-altı bel-üstü vuruşlara tanık olunuyor…
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bu gelişmeyi şaşkın gözlerle izliyorum.

Vereceğim ilk tepki şu: Biz eskiden böyle değildik.

Hangi suçtan düşerse düşsün, cezaevinde bulunan kişilerin aile fertlerinin sıkıntı çekmemesi için bütün mahalleli, yakın çevre çaba gösterirdi. [Bildiğim bir örnek var: Babaları yıllar önce cezaevine düşen iki kardeş o günlerde kendilerine uzanan eller sayesinde iyi eğitimler görebildiler; bugün iki kardeşin ikisi de önemli insanlar.]

Tahliye olmuşlara hala suçlu gözüyle bakmamamız beklenir, yasalarda da var olan onları çalıştırma ve bu yolla topluma kazandırma zorunluluğu da önemsenirdi.

Nazlı Ilıcak, Ahmet ve Mehmet Altan kardeşler hayatları sonuna kadar cezaevinde kalmalı, KHK ile görevden alınmış, alınma gerekçelerinin yersiz olduğu anlaşıldığı halde görevlerine iade edilmeyen, pasaportlarına el konulmuş, aileleri geçim derdi içerisindeki insanların bu halleri sürekliye dönüşmeli.

İstenen bu.

Böyle düşünenlerin bir bölümü, yakın geçmişte kendilerini cezaevine düşüren bir ‘kumpas’ yüzünden bu düşüncelere sahipler.

“Onlar yüzünden biz yattık, onlar da yatsın” diye düşündükleri anlaşılıyor.

Tehdit etti

Ülkemizde devran tarih boyunca hep değişerek geldi; dün cezaevinde tutulanlar bugün serbest ve intikamcı hislerle konulara yaklaşıyorlarsa, bunun sebebi, onları hapse tıkan devranın değişmesidir.

Devran bazen önemli makamlarda bulunanlar yerlerini terk ettiğinde değişir; şimdiki durumda önemli makamlarda bulunanlar değişmediği halde, onların konulara bakışları farklılaştığı için değişmiş bulunuyor devran.

Yarın konulara bakışın bir kez daha değişmeyeceğinin garantisi var mı? Yok.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Alperen

Bunun çoktan içerde olması gerekiyordu.

Ziya

Değişirse ne olacakmış koru geçti bor p,zarı sür eşeğini........
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23