• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Femifaşist Baskılara” isyan etti! ‘Süresiz Nafakayı bir türlü anlatamıyorum’

Yeniakit Publisher
2019-05-14 12:32:00 - 2019-05-14 13:52:18
"Femifaşist Baskılara" isyan etti! ‘Süresiz Nafakayı bir türlü anlatamıyorum’

Yeni Akit’in ısrarla gündemde tuttuğu “Süresiz Nafaka Zulmüne Son” çağrılarına destek gün geçtikçe artarken, Ünlü Hukukçu Cengiz Hortoğlu’ndan, “Bu süresiz nafakayı bir türlü anlatamadım” isyanı geldi. Hortoğlu, “Kadın haklarını savunuyorum ama süresiz nafakaya da karşıyım” mesajını verirken, bazı çevreler tarafından hedef alınmaktan şikayetçi oldu.

 Serkan Çelik  Yeniakit.com.tr 

Yeniakit.com.tr’ye konuşan Boşanmış İnsanlar ve Aile Platformu Kurucusu İlknur Birsel Büyükakça, ünlü avukat Cengiz Hortoğlu’nun, “Süresiz nafakayı bir türlü anlatamadım, ne kadar açık ve net de yazsam da anlatamıyorum. Ya da hep yanlış anlaşılıyorum. Ne yazdığıma ne konuştuğuma bakmadan saldırı niteliğinde yorumları bir yana bırakıyorum.

Bu konuyu kadın-erkek eşitliği tartışmasına kadar getirdiler. Bana "Hani siz kadın haklarınız savunuyordunuz, neden böyle yapıyorsunuz?" diyorlar.” Şeklindeki şikayetini hatırlatmamız üzerine şunları söyledi:

“Sürekli nafaka uygulaması öncelikle aileyi ve kadını hedef alıyor. Bundan şikayetçi olan nice hanımefendi var. Ancak, femifaşist çevreler kasıtlı olarak işi başka taraflara çekiyorlar. İstanbul sözleşmesi ve 6284 Sayılı Yasa’nın ailenin birlik ve bütünlüğünü, toplumun huzurunu düşündüğünüzde savunulacak bir tarafı yok. Türkiye’de boşanma oranları gittikçe artıyor ve bu durumun en önemli sebeplerinden biri arasında da bünyeye uymayan düzenlemeler oluyor. Bunun mücadelesini veriyoruz ama yaşadıklarımızı görüyorsunuz. FEmifaşist baskıların önemli makamlarda bulunan kimi muhafazakarları da etkilediğini görüyoruz. Ancak mücadelemiz devam edecek çünkü toplumun değerlerine uygun olmayan hiçbir düzenlemenin ilanihaye yürürlükte kalması mümkün değil” diye konuştu.

Ünlü avukat’ın şikayeti

Ünlü Avukat Cengiz Hortoğlu, Milliyet’teki yazısında isim vermeden “feminist çevrelerin” tepkisinden duyduğu rahatsızlığı ifade etmişti.
Sadece 500 Lira İçin Hapis Yatanlar Var!..
Hortoğlu değerlendirmelerini şöyle ifade etmişti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Ben sadece, 500 TL için bir insanın hapis yatmasına, 2.eşin, ilk eşin nafakasını ödemek için merdiven silmesine, bir emeklinin nafaka borcu için kâğıt toplamasına, bir insanın artık yabancı olduğu birine hayat boyu borçlu kalmasına üzüldüğüm için bu konuya el attım.
Çaresizliklere duyarlılığımdır bütün mesele... Çaresizliği iyi bilirim. Yaşamayan bilemez.
İnanın ben yine benim, kadınların haklarını sonuna kadar savunurum. Kadınlar ekonomik bağımsızlığını kazansın isterim.
Yine de hatayı kendimde arıyorum. Demek ki anlatamamışım. Bu defa nafakanın kendisini konuşturmaya (sorulara cevap vermesine) karar verdim.
Hortoğlu, süresiz nafaka uygulamasının, insan ömrü kadar ömre sahip olduğunu, eşin kusuru olmasa da bunu ömrü boyunca ödemeye mahkum edildiğini, aksi takdirde hapis yatmak zorunda bırakıldığını, bu konuda “fakirliğin”, “çok az emekli maaşına” sahip olmanın da “mazeret” olarak kabul edilmediğini vurgulayarak büyük zulme dikkat çekmişti.  1988 yılına kadar ömrüm 1 yıldı, şimdi bazı durumlar dışında ödeyenin ömrü kadar ömrüm var.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23