• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Filistin'de ilaç krizi! Tehlikeli boyutlara ulaştı

Yeniakit Publisher
2019-05-25 20:04:00 -
Filistin'de ilaç krizi! Tehlikeli boyutlara ulaştı

Filistin Sağlık Bakanlığı, ilaç ve tıbbi malzemelerinin bulunmadığı gerekçesiyle Gazze'deki durumun tehlikeli boyutlara ulaştığını bildirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, ilaç ve tıbbi malzemelerinin %52'sinin mevcut olmadığı gerekçesi ile Gazze'deki durumun son derece tehlikeli boyutlara ulaştığını belirterek, bu krizin hastalar açısından ciddi bir sorun olduğuna dikkat çekti.

Gazze’nin en büyük devlet hastanesi Şifa Sağlık Merkezi Genel Müdürü Midhat Abbas, yaptığı basın açıklamasında, sağlık kurumlarının, öncelikli ilaçların, antibiyotiklerin, tansiyon, şeker, böbrek yetmezliği gibi hastalıkların ilaçlarının çoğunu temin edemediğini ifade etti.

Abbas, ilaçların çoğunun resmi sağlık kurumlarının eczanelerinde bulunmadığı gibi özel sektöre ait eczaneler tarafından da temin edilemediğini söyledi.

Genel Müdür açıklamasında, ilaçların temin edilememesi halinde hastaların ciddi tehlikeler ile karşı karşıya kalacağını, sonrasında tedavi edilmesi zor ve mümkün olmayan kalıcı problemlerin ortaya çıkabileceğini söyledi.

Abbas, Gazze’deki hastaları kurtarmak adına sağlık sektörünün tüm destekçileri ve yardımsever kişilere hızlı müdahale etmeleri çağrısında bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23