Fıstıklı kaymaklı cezerye nasıl yapılır? Fıstıklı ve kaymaklı cezerye tarifi
Cezerye daha çok havuçla yapılan hindistan cevizi ile de süslenen lezzetli ve hafif bir tatlı olarak bilinir. Ancak cezeryenin farklı malzemelerle de yapılması ve lezzetinin artırılması mümkün. Fıstıklı kaymaklı cezerye tarifi de oldukça lezzetlidir. Peki, Fıstıklı kaymaklı cezerye nasıl yapılır? Fıstıklı ve kaymaklı cezerye tarifi
Cezerye daha çok havuçla yapılan hindistan cevizi ile de süslenen lezzetli ve hafif bir tatlı olarak bilinir. Ancak cezeryenin farklı malzemelerle de yapılması ve lezzetinin artırılması mümkün. Fıstıklı kaymaklı cezerye tarifi de oldukça lezzetlidir. Peki, Fıstıklı kaymaklı cezerye nasıl yapılır?
Fıstıklı ve kaymaklı cezerye tarifi
Malzemeler
4 adet orta boy havuç
3 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı su
Yarım su bardağı ceviz
Yarım su bardağı tuzsuz antepfıstığı
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı un
250 gram kaymak
Fıstıklı Kaymaklı Cezerye Yapılışı
Havuçları rendeleyip üzerine tozşeker ve suyu ekleyin. Ocağa koyup 5 dakika pişirin ve altını kapatın. Un ve nişastayı içine katıp macun kıvamına getirin. Ceviz ve antep fıstığını irice çekip üzerine ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra düz bir zemine koyup elinizle bastırarak açın. Soğuduktan sonra 3 parmak eninde kareler şeklinde kesin. Her parçanın içine 1 çorba kaşığı kaymak koyup kürdanla tutturduktan sonra servis yapın.
ÖNE ÇIKAN VİDEO