Kadın - Aile

Funiyka tatlısı nedir? Funiyka tatlısı tarifi

Funiyka bir diğer ismiyle külah tatlısı hem lezzetli hem de hafif bir tatlı arayanlara göre. İşte, Funiyka tatlısı tarifi... Funiyka bir diğer ismiyle külah tatlısı hem lezzetli hem de hafif bir tatlı arayanlara göre. İşte, Funiyka tatlısı tarifi... Funiyka tatlısı tarifi Malzemeler: Hamuru için: 2 adet yumurta 1 su bardağından biraz az şeker Yarım su bardağı sıvıyağ Aldığı kadar un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı yoğurt Muhallebisi için: 2 yemek kaşığı nişasta 4 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 6 yemek kaşığı şeker 1 poşet toz krem şanti 1 yemek kaşığı tereyağı Üzeri için: Ceviz Pudra şekeri Öncelikle işe hamuru hazırlayarak başlamalısınız. Hamur için gerekli tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabına alın. Unu yavaş yavaş eklemeyi ihmal etmeyin. Böylelikle hamurun kıvamını daha iyi ayarlamış olursunuz. Yoğurduğunuz hamuru ikiye bölün ve merdaneyle açın. İnce bir şekilde açtığınız hamurları bir bıçak yardımıyla 1 cm kalınlığında şeritler olarak kesin. Şeritleri külah kalıbına sarın ve hamurları yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. 180 derecelik fırında külahlar kızarıncaya kadar pişirin. Muhallebi malzemelerini tereyağı ve vanilya dışındakileri bir tencereye alın. Orta ateşte muhallebiyi sürekli olarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvam alınca ocağın altını kapatın ve tereyağı ile vanilyayı ekleyin. Muhallebi soğuduğunda külahları doldurun. Külahların üzerini çekilmiş ceviz ve pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Funiyka tatlısı nedir? Funiyka tatlısı tarifi
-

Funiyka bir diğer ismiyle külah tatlısı hem lezzetli hem de hafif bir tatlı arayanlara göre. İşte, Funiyka tatlısı tarifi...

Funiyka tatlısı tarifi

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından biraz az şeker
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı yoğurt

Muhallebisi için:

  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 poşet toz krem şanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • Ceviz
  • Pudra şekeri 

Öncelikle işe hamuru hazırlayarak başlamalısınız.

Hamur için gerekli tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabına alın.

Unu yavaş yavaş eklemeyi ihmal etmeyin.

Böylelikle hamurun kıvamını daha iyi ayarlamış olursunuz.

Yoğurduğunuz hamuru ikiye bölün ve merdaneyle açın.

İnce bir şekilde açtığınız hamurları bir bıçak yardımıyla 1 cm kalınlığında şeritler olarak kesin.

Şeritleri külah kalıbına sarın ve hamurları yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.

180 derecelik fırında külahlar kızarıncaya kadar pişirin.

Muhallebi malzemelerini tereyağı ve vanilya dışındakileri bir tencereye alın.

Orta ateşte muhallebiyi sürekli olarak karıştırarak pişirin.

Muhallebi kıvam alınca ocağın altını kapatın ve tereyağı ile vanilyayı ekleyin.

Muhallebi soğuduğunda külahları doldurun.

Külahların üzerini çekilmiş ceviz ve pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

YORUMLARA GÖZAT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Yorumlarınız incelendikten sonra yorum kurallarına uyması halinde yayına alıncaktır.