• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gökten evin bahçesine dingo düştü

Yeniakit Publisher
2019-11-08 17:18:00 -
Gökten evin bahçesine dingo düştü

Avustralya'da bir evin bahçesine gökten dingo düştü! Bahçede yaralı halde bulunan ve köpek yavrusu zannedilen hayvanın yapılan inceleme sonucu az rastlanan bir safkan dingo olduğu anlaşıldı.

Dingolar Avustralya’da evcil olmayan ve vahşi doğada yaşayan bir tür köpek cinsi. Victoria şehrinde bulunan ve Wandi adı verilen yavru dingo görüntüsü itibariyle önce köpek zannedildi.

Sırtında yırtıcı kuşların pençe izleri bulunan ve bir evin bahçesine düşen Wandi’ye tedavisi bittikten sonra yetkililer tarafından DNA testi yapıldı .Testin soncunda yavrunun safkan bir dingo olduğu anlaşıldı.

Avustralya Dingo Derneği Başkanı Lyn Watson, Wandi’nin yırtıcı bir kuş sürüsünün saldırına uğradığını düşündüklerini ve yırtıcı kuşların onu havada uçarken düşürdüğünü tahmin ettiklerini söyledi. Yavru, dingo barınağına bırakılacak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

yücel

Yani köpek değil mi başka bir hayvan mı, dingo diye bir hayvan türü mü var

Ekrem Bakraçlı

GOOGLE dingolar için "Avustralya'daki tek etçil yabani hayvan olan ve Avustralya dışında başka hiçbir yerde rastlayamayacağınız dingolar, birer yabani köpek türüdür." der. Köpekgillerden olmasına rağmen köpekten çok çok ayrı özellikleri vardır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23