• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Google Camera Go uygulamasını yayınladı

Yeniakit Publisher
2020-03-21 13:40:00 -
Google Camera Go uygulamasını yayınladı

Google, geçtiğimiz yıllarda düşük donanımlı telefonlar için Android Go programını başlatmıştı. Bu kapsamda üretilen telefonlar için ise Go uygulamaları kullanıma sunulmuştu. 1 GB RAM‘li telefonlarda bile akıcı bir şekilde çalışan Go uygulamalarına bugün bir yenisi daha eklendi.

Bildiğiniz gibi Pixel modellerinde Google Camera uygulaması kullanılıyor. Google bu uygulamayı Camera Go adı ile şimdi de diğer Android telefonlara sunuyor Nokia 1.3 modeli ile hayatımıza giren bu uygulama çok yakında Google Play Store‘da da indirime sunulacak. Uygulamada portre efekti dahil olmak üzere birçok kamera modu yer alıyor. Ayrıca fotoğrafı çektikten sonra düzenleme araçları da yine uygulamanın içerisinde yer alıyor.

Portre fotoğrafları için güzelleştirme efektini de barındıran bu uygulamanın ana uygulama gibi Pro modunu barındırıp barındırmayacağı bilgisi henüz yok.

Google, Go programının kapsamını genişletmeye kararlı gibi görünüyor. Çin ve Hindistan gibi alım gücü düşük ülkelerde bu tip düşük donanımlı telefonlar oldukça ilgi görüyor. Google da Go uygulamaları sayesinde bu telefonlarda akıcı bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Android One desteğine uzun bir süredir ara veren internet ve teknoloji devinin yoluna Go programı ile devam edeceği de bu sayede kanıtlanmış oldu diyebiliriz. Son olarak Go programı kapsamında geliştirilen uygulamaları diğer Android telefonlarda da kullanabileceğiz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23