• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Görüşmeye damga vuran soru: Siz teröristleri geri istiyor musunuz?

Yeniakit Publisher
2019-12-03 20:59:00 -
Görüşmeye damga vuran soru: Siz teröristleri geri istiyor musunuz?

Londra'da bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Başbakanı Emmanuel Macron gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron NATO Zirvesi öncesi Londra'da bir araya geldi. İkili görüşmenin ardından liderler ortak açıklamalarda bulundu.

Trump'ın konuşmasından öne çıkanlar;

Fransa'dan ürün alımı konusu üzerinde çalışıyoruz. Amerikan şirketleri var, teknoloji şirketleri var. Benim için farketmiyor çünkü bunlar Amerikan şirketleri. Biz Amerikan şirketlerine vergi ödetmek istiyoruz. Biz şaraba vergi ödetmek istiyoruz.

- Suriye'de yakalanan çok sayıda terörist var. Çoğu Avrupa'dan. Cumhurbaşkanıyla konuşamadım daha siz teröristleri geri istiyor musunuz?

Burada bir numaralı önceliğimiz DEAŞ'ın sonunu getirmek. Hala o bölgede savaşçılarımız var. DEAŞ'a karşı mücadelemizi tamamlamamız gerektiğini düşünüyorum. Bu teröristlerden kurtulmamız gerektiğini düşünüyorum.

Yine DEAŞ'ın başka bir bölümünü yok ettik. Biz petrolü kendi güvencemiz altına aldık o yüzden petrolü kullanamayacaklar. Şimdi bu katkıların nereden geldiğini liste halinde tutuyoruz. Çok varlıklı olan insanlar da var katkıda bulunanlardan.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Çok iyi bilgiye sahibiz. Çok şey oluyor çok şey gerçekleşiyor. Fransa da çok yardımcı oldu. Hiç adil olmayan bir ticaret sistemimiz var. Yılda 150 milyon dolar kayıp yaşıyoruz.

Türkiye ve Erdoğan ile iyi ilişkilerimiz var

Türkiye ve Erdoğan'la iyi ilişkilerimiz var. Suriye'nin bir kısmından askerlerimiz çektik. Siz sınırınızda kimle istiyorsanız onlarla devriye gezebilirsiniz dedik. Askerlerin bazılarını petrol sahalarına konuşlandırdık, bazıları eve dönüyor.

Türkiye ile yaptırım konusunu görüşüyoruz. Türkiye bizim Patriot sistemimizi istiyordu fakat Obama izin vermiyordu. NATO bunu kullanıyor ancak Türkiye'ye bunu satmamışlar. Durumun iki yönü de var.

Macron'un konuşmasından öne çıkanlar;

Açıklamalarım tepki çekmiş olabilir ama bunların arkasındayım. ABD onlarca yıldır çok fazla yatırım yapıyor. bu konuda aynı fikirdeyim. Daha güçlü bir NATO'dan yanayım. NATO'nun temellerinin ne olacağı konusunda net olmamız gerekiyor. Şu anda böyle bir netlik yok.

Şu an bir hareket halinde olduğumuz için bunları daha önce dile getirmiştik. Dijital vergi konusu bunlardan birisi. Kökenleri ne olursa olsun bunlar yarış halinde.

Türkiye ile pek çok konuda işbirliğimiz var. Liderlerin söylediklerine saygı gösteriyorum. Ama Hem NATO üyesi olup hem S-400 almak nasıl mümkün oluyor? Bu teknik olarak mümkün değil.

Ortak bir düşman varsa o da uluslararası terördür.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23