Kadın - Aile

Gözleme hamurunun püf noktası | Ustasından gözleme tarifi

Ustasından gözleme tarifini yazımızda bulabilirsiniz. Gözleme yapmanın püf noktalarını, malzemelerini ve yapım aşamasını bulacağınız bu tarif sayesinde, tam kıvamında bir gözleme yapmanız mümkün. Mayalı gözleme hamurunu, dilerseniz mayasız şekilde de yoğurabilirsiniz. Peki ama gözleme nasıl yapılır? Gözleme hamuru malzemeleri nelerdir? Gözleme yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte merak edilen bu soruların cevabı ve ustasından gözleme tarifi...

Gözleme hamurunun püf noktası | Ustasından gözleme tarifi
-

Gözleme hamurunu mayalı ya da mayasız yapabilirsiniz. Arasındaki tek fark, mayalı biraz daha yumuşak olacaktır. Gözleme hamurunun en önemli noktası, hamurun biraz cıvık olmasıdır. Fakat bu, hamurun elinize yapışacağı anlamına gelmez, 10 dakika kadar elinizi bir araç yardımıyla sıyırarak yoğurma işlemine devam ettiğinizde, hamurun toparlacağınıda göreceksiniz.

Dillere destan bir gözleme yaçmak istiyorsanız el açması hamurlarla bu mümkün. Dilediğiniz iç harç ile yapabileceğiniz enfes bir hamurun tam tarifini sizlere sunuyoruz.

Hamuru için:

  • yarım yemek kaşığıkuru maya
  • 3/4 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

İçi için:

  • 200 gram lor peyniri
  • yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • maydanoz
  • tuz, pulbiber

Öncelikle ılık su ve kuru mayayı karıştırdıktan sonra geniş bir karıştırma kabına alın. Mayanın aktive olması için kısa bir süre bekletin.

Ardından tuz ve azar azar eklediğiniz un ilavesiyle hamuru toparlanana kadar yoğurun.

Oluşan yumuşak kıvamlı hamuru, üzerini nemli bir bezle örttükten sonra oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.

İç harcı hazırlamak için; maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Rendelenmiş kaşar peyniri, lor peyniri, doğranmış maydanoz, tuz ve kırmızı pul biberle karıştırın.

Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp unlanmış bir mutfak tezgahı üzerinde oklava yardımıyla incecik açın.

Açtığınız hamurların yarısına hazırladığınız peynirli iç harçtan yayın. Ortadan ikiye "D" şeklinde katladığınız hamurlara son şeklini verin.

Tavada altı ve üstü kızarana akdar pişirin ve dilerseniz yağlayarak servis edin.

Şimdiden afiyet olsun...

{relation id:1071837 slug:'baklavalik-yufkadan-sigara-boregi-nasil-yapilir-borek-malzemeleri-ve-tarifi'

YORUMLARA GÖZAT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Yorumlarınız incelendikten sonra yorum kurallarına uyması halinde yayına alıncaktır.