• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gözlük kullananlar dikkat

Yeniakit Publisher
2020-05-13 21:25:00 - 2020-05-14 01:16:35
Gözlük kullananlar dikkat

Maske, gözlük camlarının buğulanmasına ve görüşün engellenmesine neden oluyor. Peki gözlük camlarının buğulanmasını önlemek için neler yapılabilir?

Maske, gözlük camlarının buğulanmasına ve görüşün engellenmesine neden oluyor.

Gözlük takan insanlar, iki farklı sıcaklık arasında yer değişince veya fırının kapağını açtıklarında her zaman bunu yaşıyor. Sıcak hava soğuk olan gözlük camlarına temas ettiğinde buğulanma meydana gelir. Soğuk yüzeye çarpan hava su zerreciklerine dönüşür, buğu olarak cam yüzeyini kaplar ve görüşünüzü engeller.

Maske taktığımızda da, ağız ve burundan gelen sıcak hava maskenin üst kısmından çıkarak aynı şekilde gözlük camlarının buğulanmasına sebep oluyor.

Görme kalitesini oldukça düşüren bu olay, kazalara da sebep. Neyse, ki gözlük camının buğulanmaması için yapılabilecek pratik çözümler var. Peki, gözlük camının buğulanması nasıl önlenir?

Sıcak havanın çıkışını başka yere yönlendirin

Gözlüklerdeki buğulanmayı önlemek için, maskenin üst kısmını kapatarak sıcak havanın yanlardan çıkmasını sağlayabilirsiniz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bunun için burnun üstünü sıkıştırmak için metal bir şeritle donatılmış maskeler kullanın. Bu yeterli değilse, maskeyi tutmak için gözlüklerinizi kullanın. Son çare olarak da, cilde zarar vermeyen yapışkan bant kullanmanız mümkün.

Fakat bunun dışında etkili olabilecek farklı yöntemler bulunuyor.

Sabun, tıraş kremi veya diş macunu buğulanmayı engelliyor

Uzmanlar bu duruma karşı gözlüğü sabunlu suyla yıkayıp kurumaya bırakmanızı öneriyor. Sabun, gözlük camında bir tabaka oluşturarak buğulanmayı önlüyor.

Sabun yerine tıraş köpüğü de kullanılabilir. Bariyer görevi yapan tıraş köpüğü kullanmak camların buhar yapmasını önleyecektir. Gözlük camınızın her iki yüzeyine az miktarda tıraş köpüğü uygulayın ve ovalayın. Köpüğün kurumasını bekleyin ve yumuşak bir bezle silin. Sakın yıkamayın veya ıslak bir bezle silmeyin sadece kuru yumuşak bir bezle silin.

Buğu önleyici mendil ve sprey

Kolaylıkla satın alınabilen buhar önleyici mendiller de iyi bir çözüm olabilir. Buğu önleyici mendil alarak gözlük camınızda oluşan buğuyu yok edebilirsiniz. Mendilinin yanı sıra buğu engelleyici spreyler de bulunuyor. Buğu önleyici mendillerin belirli bir kullanım süresi bulunuyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Fatih

BEN HEPSİNİ DENEDİM HİÇ BİR FAYDASI OLMADI, YİNE BUĞULANIYOR.

çözümsüz değil

Gözlük camlarına mini birer camsileceği takılabilir. Bunun için yanınızda yine ilaveten küçük bir akü de taşımanız gerkecek, ama bu sizi düşündürmesin, etrafı net göreceksiniz sonuçta.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23