Kadın - Aile

Gribe ve soğuk algınlığına savaş açan zencefil şurubu nedir? Zencefil şurubu nasıl hazırlanır? Zencefil şurubunun faydaları nelerdir?

İlk bahar mevsimine girmiş olsak da soğuk halen etkisini sürdürüyor. Bu da grip ve soğuk algınlığı tehlikesinin devam ettiğini gözler önüne seriyor. Evdeki basit malzemelerle hazırlana zencefil şurubu ise hastalıklara karşı savaş açıyor. Peki zencefil şurubu nedir ve nasıl hazırlanır?

Gribe ve soğuk algınlığına savaş açan zencefil şurubu nedir? Zencefil şurubu nasıl hazırlanır? Zencefil şurubunun faydaları nelerdir?
-

Kışın kendini hastalıklardan korumak, bağışıklık sistemini güçlendirmek için bol bol doğal malzemelerden, sebzelerden, meyvelerden destek almaya özen gösterenleri hemen böyle alalım ve sizi az bilinen ama bir an önce tanışmanız gereken nefis karışımlardan biriyle, zencefil şurubu ile tanıştıralım. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu karışımın nefis tadı bir yana, öyle sağlıklı özellikleri var ki zencefil şurubunun faydalarını görünce siz de bize hak verecek, hemen malzemeleri bir araya getirip hazırlamak isteyeceksiniz. Yapan herkesin ellerine sağlık, afiyet, şifa olsun diyelim ve zencefil şurubunu yakından tanımaya başlayalım.

ZENCEFİL ŞURUBU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Zencefil şurubu, içinde bolca sağlıklı malzeme bulunan ve koyu kıvamlı olmasına rağmen suyla karıştırılarak içilen lezzetli bir içecek aslında. Onu hazırlamak için bir araya getirmeniz gereken 3 malzeme ise şöyle:

1-2 yumru taze zencefil (Yumruların baş parmak büyüklüğünde olması yeterli)
2 adet limon
1 su bardağı bal

ZENCEFİL ŞURUBU NASIL YAPILIR?

Sadece 3 malzeme kullanarak kolayca hazırlanan bu karışım nasıl yapılır diye merak ediyorsanız aşağıdaki birkaç kolay adımı takip etmeniz yeterli:

Bir kaşık yardımıyla taze zencefil yumrularının kabuklarını soyun.
Ardından ya zencefili ince ince dilimleyin ya da rendeleyin.
Limonları da yıkayıp kabuğuyla birlikte güzelce ince ince dilimleyin.
Temiz, kapaklı cam bir kavanoz çıkarıp içine önce zencefilleri, ardından limon dilimlerini koyun.
Son olarak, kavanozun ağzına kadar gelecek şekilde balı üzerine ekleyin ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Kavanozun kapağını kapatıp buzdolabına koyun. 2 gün sonra kullanmaya başlayabilirsiniz. Ellerinize sağlık.
Unutmadan, "Zencefil şurubu nasıl kullanılır?" derseniz hazırladığınız bol ballı kıvamlı karışımdan her gün 1 yemek kaşığı kadar alıp ılık suyun içine koyun ve güzelce karıştırıp afiyetle için.

ZENCEFİL ŞURUBUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Güçlü antioksidan ve antiseptik özellikler gösteren zencefil şurubu, bu sayede vücudu birçok hastalıktan koruyor.
Yabancı ve zararlı maddelerin vücuda girmesini engelliyor.
Halihazırda vücutta bulunan yabancı maddelerinse hızla vücuttan uzaklaştırılmasını sağlıyor.
Bu özellikleri sayesinde zencefil şurubu, grip, nezle gibi kış hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığın iyileşme sürecine destek oluyor.
Özellikle boğaz ağrısını hızla geçirdiği söyleniyor.
Aynı şekilde zencefil şurubu, bir türlü bitmeyen öksürük krizlerini sonlandırıyor.
Balgam söktürücü bir etki oluşturuyor.
Vücudun çeşitli bölgelerinde oluşan ağrıların hafiflemesini sağlıyor, özellikle baş ve mide ağrılarına iyi geldiği biliniyor.
Ağrıları dindirmekle de kalmayan zencefil şurubu, vücuda enerji vermeyi de ihmal etmiyor.
Verdiği enerji sayesinde kış günlerinde çok fazla üşüyenlere de destek olduğu söyleniyor.
Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve vücudu temizlediği için düzenli olarak kullanıldığında cilt sağlığına dahi olumlu etkileri olduğu biliniyor.

Önemli bir not: Eğer zencefil şurubu için kullanmanız gereken malzemelerden herhangi birine karşı alerjiniz varsa bu şurubu tüketmemelisiniz. Aynı şekilde doktor kontrolünde düzenli olarak kullandığınız ilaçlarınız ya da uygulamanız gereken özel bir perhiz varsa doktorunuza danışmadan bu şurubu tüketmemelisiniz. Son olarak, zencefil şurubu tüketiminde aşırıya kaçmamalısınız.

 

YORUMLARA GÖZAT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Yorumlarınız incelendikten sonra yorum kurallarına uyması halinde yayına alıncaktır.