• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gündem dışı (dinî) gündem oluşturanlar!

Yeniakit Publisher
2019-11-28 12:00:00 -
Gündem dışı (dinî) gündem oluşturanlar!

Gazetemiz okurlarından Fatih Kahraman, "Gündem dışı (dinî) gündem oluşturanlar!" başlıklı yazısını bizimle paylaştı.

Fatih Kahraman

Kafa karıştıranlar kaosa zemin hazırlayanlardır!” (MFK)

Dünyanın sürekli değişen gündemi bir tarafa ülkemizde gündem çok hızlı bir şekilde değişerek usandırıcı bir dereceye varmış bulunmaktadır.

Gerek müdahale edilerek, gerekse doğaçlama gelişen gündemle ilgili ve birçoğu tekerrürden ibaret olan temcit pilavı misali ısıtılıp ısıtılıp önümüze konulan meselelerdir.

Özellikle inananların hiç de öncelikli bir meselesi ve ihtiyacı olmamasına rağmen bazı medyatik hoca, din adamı ve akademisyenlerin gündeme getirdiği konular gerçekten pes dedirten cinsten şeyler.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Belli bir merkezden yönetilircesine, daha önce konuşulup kaldırılmış veya unutulmuş olan birçok mevzu yeniymiş gibi servis edilerek gündemleştirilip piyasaya sürülmektedir.

İnanç zafiyeti ve amel noksanlığının belirgin olarak yaşandığı günümüzde bu kabil kamuyu ilgilendirmeyen faydasız, malayani konuların hiç gereği yokken konuşulması, tartışılması ve günden yapılması pek hayra alamet bir gelişme değildir kanaatimizce.

Dini konuları seçip sulandırarak, kimi zaman da üzerine “bilimsel soslu” ilaveler de eklenerek gündeme taşınan konulardan bazıları şunlardır:

Hz. Âdem ilk insan mı, değil mi? Ondan önce fesat çıkarıp kan döken insanlar var mıydı yok muydu? Eğer yok denilirse neden melekler öyle olan birilerinden bahsetmişlerdir?

Hz. Havva, Hz. Âdem’in kaburga kemiğinden mi yaratıldı? Allah onu da özel ve tek yaratamaz mıydı? Bu konuyu anlatan hadis, ayetle çelişiyor mu? İlgili hadisi kabul etmek Allah’a iftira mı, değil mi?

Hz. Âdem, Hz. Havva ve şeytanın çıkarıldığı cennet gerçek bir cennet miydi, yoksa bir bahçe miydi? Şayet cennetse orada yasak ve imtihan olmamalıydı.

Hz. Meryem, Hz İsa’yı babasız nasıl doğurdu, bu fizik kurallarına uygun değildir.

Hz. Peygamberin ismi ile Allah’ın ismi yan yana yazılıp asılır mı, bu şirk değil mi? Camilerde Allah, Muhammed ve halifelerin isminin yazılması birden fazla tanrı anlamına gelir mi gelmez mi?

Hz. Peygamber din adına hüküm koyabilir mi, koyamaz mı?

Hacca gidenler Kâbe’nin etrafında neden dönüp duruyorlar? Diyelim ki Kâbe Allah’ın evi kabul ediliyor da onun için ziyaret ediliyor, peki Medine’de ne var niye oraya gidiliyor?

Haccı, izdihamı ve ölümleri azaltmak için aylara dağıtmalı teklifi.

Kurban bayramında madem kurban edilen hayvanların ne kanı, ne de eti Allah’a ulaşmıyor öyleyse o kadar hayvan neden kesiliyor itirazı.

Günümüzde ulaşım kolaylığına rağmen hâlâ seferilik olabilir mi?

Başörtünün dinde yerinin olmayıp Yahudilerden İslam’a geçtiği iddiası.

Kabir azabı var mı, yok mu? Eğer varsa beden mi, ruh mu azap görür?

Peygamberler çürümez demek fikirlerinin çürümemesi demektir ya değilse (şehitler ve Kur’an hafızları dâhil) her ölenin çürümesi fizik kuralları gereğidir tezi.

Miraç hadisesi rüyada görülmüştür. Çünkü anlatılanlar akla ve mantığa aykırıdır.

İslam’da yönetme biçimi var mı, yok mu? İslam yönetime talip olmadığından mevcut yönetime «ulu’l-emr”e itaat gerekir. Bundan dolayı da demokrasi İslam’ın da ruhuna en uygun yönetim biçimidir veya değildir münakaşası.

Ve daha nice konular!.. Şimdi biz bu yukarıdaki meseleleri tartışınca hangi maddi, manevi sorunumuzu çözmüş oluyoruz, diye düşünmek gerekir. Yazıktır, günahtır. Bunca yığınla problem, sıkıntı ve kördüğüm olmuş sorun varken birilerinin böyle konuları gündeme getirip zihinleri bulandırmasının ne âlemi var? Allah ıslah eylesin vesselam.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23