• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gündemi sarsan olay! Rusya ve ABD anlaştı mı? Açıklama geldi

Yeniakit Publisher
2019-11-05 16:09:00 -
Gündemi sarsan olay! Rusya ve ABD anlaştı mı? Açıklama geldi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de ABD ile anlaştıklarına ilişkin çıkan iddialarla ilgili konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de terör örgütlerinin boşalttığı yerlere ilişkin ABD ile herhangi bir anlaşmanın olmadığını savunarak, 'Türkiye ile Rusya arasında Soçi'de varılan mutabakat muhtırası dışında gizli anlaşmalara bakmak için herhangi bir neden görmüyorum. Mutabakat muhtırası çok net şekilde uygulanmaktadır.' dedi.

Lavrov, Burundi Dışişleri Bakanı Ezechiel Nibigira ile başkent Moskova'daki görüşmesi ardından düzenlediği basın toplantısında, AA muhabirinin, Rusya ile ABD arasında Suriye'nin kuzeydoğusu ile ilgili gizli anlaşmanın olup olmadığı yönündeki sorusunu yanıtladı.

Suriye'de terör örgütlerinin boşalttığı yerlere ilişkin ABD ile herhangi bir anlaşmanın bulunmadığını ileri süren Lavrov, "ABD ile bugün herhangi bir konuda anlaşmanın mümkün olduğunu düşünmüyorum." diye konuştu.

"ABD, Suriye'de yasa dışı bulunuyor"

Lavrov, ABD'nin Suriye'de "yasa dışı bulunduğu" ifadesini kullanarak, şunları kaydetti:

"Suriye'deki durumunun iyileştirilmesi ve toprak bütünlüğünün sağlanması konusunda tutarsız hareket eden bir ülkeyle uzun vadeli siyaset yürütmek yapıcı ve üretken olmazdı. Öte yandan Türkiye ile Rusya arasında Soçi'de varılan mutabakat muhtırası dışında gizli anlaşmalara bakmak için herhangi bir neden görmüyorum. Mutabakat muhtırası çok net bir şekilde uygulanmaktadır."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

emperyal liderler

yalan dünyanın, seçkin süper yalancıları..dünyanın gözünün içine baka baka yalan söyleyebilme kabiliyeti olanlar..yalan üstüne yalan sıralayabilenler..şeytanın seçkin enikleri...yalanı marifet bilen münkir ve münafıklar.cehennemin dip eşrafı.

AYH8N ERG8N8Z EWET

ABD 'ın Suriyedeki varlığı şartların 'na müsait zamandan, olgunlaşıp müsait zamana dönüştüğünde,ikinci İsrail devletini kürt kimliği üzerinden yeniden tesisi içindir
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23