• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gündüzlü bakım evleri açıldı mı? | Gündüzlü bakım merkezleri ne zaman açılır?

Yeniakit Publisher
2020-06-06 13:12:00 -
Gündüzlü bakım evleri açıldı mı? | Gündüzlü bakım merkezleri ne zaman açılır?

Gündüzlü bakım evleri çalışma saatleri | Pek çok aile "Gündüzlü bakım evleri açıldı mı?" , "Gündüzlü bakım evleri ne zaman açılacak?" , "Gündüzlü bakım evleri çalışma saatleri" konularını araştırıyor. Konu hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk önemli bir açıklama yaptı. İşte, detaylar.

Engelli vatandaşlara hizmet sunan gündüzlü bakım evlerinin ne zaman açılacağı merak ediliyor. Koronavirüs salgınında normalleşme adımlarının atıldığı bu süreçte aileler “Gündüzlü bakım merkezleri ne zaman açılacak?” sorularının cevaplarını araştırıyor.

Gündüzlü bakım evleri açıldı mı? | Gündüzlü bakım merkezleri ne zaman açılır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, gündüzlü bakım alanında tam veya yarı zamanlı olarak engelli vatandaşlara hizmet sunulduğunu, Gündüzlü Bakım Merkezlerinin sayısının bu yıl itibarıyla 123'e ulaştığını kaydetti.

Normalleşme süreci ile birlikte 1 Temmuz'dan itibaren 75 ilde bulunan Gündüzlü Bakım Merkezlerinin faaliyete geçeceğini belirten Selçuk, "İlk kez, 2018 yılının sonunda uygulamaya koyduğumuz Gündüzlü Bakım Merkezleri sayımız bugün itibarıyla 123'e ulaştı. Normalleşme takvimiyle birlikte, gerekli tedbirleri sağlayarak bu merkezlerimizde engellimize hizmet vermeyi sürdüreceğiz." bilgisini verdi. 

Bu merkezlerin, engellisine bakan 'adanmış hayatlara bir nefes' olması amacıyla oluşturulduğunu vurgulayan Bakan Selçuk, "Engellisine evde bakmakta olan ailelerin kendilerine daha çok zaman ayırmalarını sağlayarak rahatlatılması, engellimizin de sosyal hayata daha aktif katılması temel amacımız." ifadesini kullandı.

Bakan Selçuk, merkezlerde engellilerin engel gruplarına, cinsiyetlerine ve yaş gruplarına göre oluşturulmuş etkinlik salonlarında merkezde görevli usta öğreticiler, mesleki personel ve sağlık personelinin refakatinde çeşitli aktivitelerle günlük yaşam programlarından faydalandığını değindi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Engelliler için tarımsal rehabilitasyon, iş uğraşı atölyeleri, müzik atölyesi, resim atölyesi çalışmaları ile sportif faaliyetler, tiyatro, müzik, halk oyunları, drama, ebru ve benzeri aktivitelerin de bu merkezler tarafından engelliler için sunulduğunu aktaran Selçuk, Gündüz Bakım Merkezleri modelini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Harun

İstanbul sözleşmesini sen düşün ..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23