• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Günün iftar menüsü 14.05.2019 Ramazanın 9. günü

Yeniakit Publisher
2019-05-14 10:05:00 - 2019-05-14 10:07:01
Günün iftar menüsü 14.05.2019 Ramazanın 9. günü

Ramazan sofralarınızı süsleyecek birbirinden özel tarifler..

Çorbanın ana yemekle, yemeğin tatlıyla uyumu göz kamaştırıyor. Birbirlerine çok yakışan yemek tariflerini ramazan menüsünde sizlerle paylaşıyoruz. 

Dövme mısır çorbası

Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 1,5 çay bardağı haşlanmış yarma
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • sıvıyağ

Yapılışı
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sıvıyağı bir tencereye alın ve unu ekleyerek kavurun. Unu yakmadan suyu ve sütü ekleyerek kaynatın.

Kaynadıktan sonra yarma, mısır ve tuzu ekleyerek 10 dakika pişirin. Servise hazır.

Köri soslu tavuk

Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı köri
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • yarım paket krema
  • tuz, karabiber, kekik

Yapılışı

Öncelikle tavukları küp küp doğrayın. Sarımsakları, zeytinyağını, sirkeyi ve köri haricindeki baharatları tavukların üzerine ekleyerek harmanlayın. 1-2 saat dolapta bekletin.

Bir tavanın içerisine çok az yağ alarak tavukları koyun. Kavrulunca köriyi ardından da kremasını ekleyerek 2 dakika pişirip ocaktan alın.

Salata

Mevsimin sebzelerinden oluşan bir salata yaparak değişik soslarla tadını zenginleştirebilirsiniz. Örneğin zeytinyağının içerisinde baharatları dinlendirerek yapacağınız sos salatanıza ayrı bir tat katacaktır. Peynir ve zeytinle de daha farklı çeşitler hazırlamanız mümkün.

Portakal soslu muhallebi

Malzemeler

Muhallebisi için

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin

Portakallı sosu için

  • 2 su bardağı meyve suyu
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1-2 damla limon

Yapılışı

Öncelikle sütü, nişastayı, unu ve şekeri ocağa alıp kaynatın. Göz göz olunca vanilya ve tereyağını ekleyin. 2 dakika kadar daha pişirip ocaktan alın.

Portakal sosu içinde bütün malzemeleri tencereye koyup yumuşak bir koyu kıvam alana kadar pişirin. 

Servis kasesine öncelikle muhallebiden, sonrada portakal sosundan ekleyerek servise hazırlayın. Değişik şekerlemelerle süsleyebilirsiniz.

Bir önceki günün menüsünden de fikir edinmenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23