Kadın - Aile

Günün iftar menüsü 16.05.2019 Ramazanın 11. günü

Uyumlu yemek tariflerimizle sizleri ramazan ayında ''ne yapsam'' derdinden kurtarıyoruz..

Günün iftar menüsü 16.05.2019 Ramazanın 11. günü
-

Geleneksel lezzetlerimizle hazırlanmış bugünkü menümüz önce gözlerinizi akşam da sofralarınızı şenlendirecek.

Mercimek çorbası

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı mercimek
  • 1 küçük patates
  • 1 küçük soğan
  • yarım havuç
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 5-6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

Öncelikle tereyağı tencereye alıp soğanı kavurun ve salçasını ekleyin. Ardından patates ve havucu da alarak kavurun. En son yıkanmış mercimeği içerisine dökün ve suyunu ekleyin. 

Sebzeler haşlandıktan sonra blenderdan geçirerek 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

Mantı

Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta 
  • tuz
  • 1 su bardağı su

İçi için;

  • 250 gr kıyma
  • 1 soğan
  • tuz, karabiber

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zentinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça

Yapılışı

Unu, suyu ve tuzu derince bir kaseye alarak dikkatlice yoğurun. Suyunu aniden eklemeyin müdahale edebilmeniz kolaylaşır.

Sert bir hamur elde etmelisiniz. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurunuzu küçük bezelere ayırarak yarım saat dinlendirin.

Bir tava alarak soğanı ve ardından da kıymayı alarak hafifçe sulanmadan pişirin. En son baharatlarını koyarak ocaktan indirin.

Hamur bezelerinizi orta kalınlıkta açarak şeritler halinde kesin. Ardından kare şeklini elde edecek şekilde diğer kısmından kesin. 

Küçük karelerin üzerine kıyma harcından azar azar paylaştırın.

Önce iki ucu sonra birleştirdiğiniz uçları da birbirleriyle bitişecek şekilde bükerek kapatın.

Bir tencerede suyu kaynatın ve üzerine tuz ekleyin. 

Mantıların yapışmamasını sağlayarak tencereye atın.

Bir kasede yoğurt ve sarımsak sosunu, bir tavada salça ve yağ sosunu kavurup hazır bulundurun. Servis ederken üzerlerine gezdirin. 

Közlenmiş kırmızı biber

Malzemeler

  • 3-4 adet kırmızı biber
  • 1 sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • İsteğe göre lor peynir ya da maydanoz

Yapılışı

Kırmızı biberleri yıkadıktan sonra iyice kurulayın. 180 derecelik fırında közlenene kadar pişirin.

Çıkardığınız köz biberlerin kabuklarını soyup içerisindeki çekirdekleri alın.

Küçük parçalara bölerek sarımsak ve zeytinyağını üzerine gezdirin.

Maydonozları da ekleyin.

Ana yemekte yoğurt olduğu için peyniri tercihe göre masanızda bulundurabilirsiniz.

Güllaç

Malzemeler

  • 10 yaprak güllaç
  • 2 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • ceviz
  • File fıstık

Yapılışı

sütü ve şekeri tenzereye alın. Şekerler iyice eriyene kadar ısıtın. Ocaktan alıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.

Önce güllaç yapraklarının parlak kısmı üste gelecek şekilde yapacağımız kaba yerleştiriyoruz. Üzerine 2 kepçe süt döküyoruz. 

Güllaç yapraklarının yarısını bu işlemle diziyoruz ve üstüne ceviz gezdiriyorz.

Kalan kısmı da aynı şekilde üzerine döşüyoruz. 3-4 saat kadar dolapta dinlendirip servis edebilirsiniz.

Bir önceki günün menüsüne bakmanızı tavsiye ederim.

 

Afiyet olsun

 

YORUMLARA GÖZAT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Yorumlarınız incelendikten sonra yorum kurallarına uyması halinde yayına alıncaktır.