• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hain saldırı sonrası iptal edilen Türk-Rus ortak devriyesi tekrar başladı

Yeniakit Publisher
2020-02-18 17:12:00 - 2020-02-18 17:14:09
Hain saldırı sonrası iptal edilen Türk-Rus ortak devriyesi tekrar başladı

Reuters, Esed rejiminin hain saldırısı sonrası iptal edilen Rusya ile ortak devriyenin bugün tekrar başladığını duyurdu.

Rus heyetin Ankara'da görüşme yaptığı gün Türk ordusunun İdlib'de saldırıya uğraması üzerine iptal edilen ortak devriyeler, yeniden başladı. Reuters, Türk ve Rus askerlerinin Suriye'nin kuzeydoğusunda bugün tekrar devriye gezdiğini bildiriyor. Ajans, haberini Rusya'nın yaptığı açıklamaya dayandırdı. 

Ortak devriye

Türkiye ve Rusya, Barış Pınarı Harekatı'ndan bu yana söz konusu bölgede ortak devriyelere imza atıyor. Bugün Moskova'da kritik bir görüşme gerçekleşti. Türk heyeti, Ruslarla İdlib'deki son durumu görüştü.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

AYH8N ERG8N8Z EWET

Sorunların Esete verilen sürede haledilmesinin ısrarında ısrarcı olmak Rusyaya tavizsiz olarak misliyle ciddiyetiyle muhakkak anlıyacağı şekilde anlatmak, iç ve dış kamuoyu ile paylaşmak lazım. Sorunların dramatize olmuş insani boyutunun Esatsız çözüleceği mantığı;gerekirse,Suriyelilerle yapılacak anketlerle desteklenerek çözülebileceği Ruslarla paylaşılmalı. İdlip elden çıkarsa, Türkiyedeki Suriyelilerle, Suriye arasındaki tampon bölge Esatdan kaçanların yurdu,Sığınacak bir karış toprakları olarak elde kalmıyacak.Bu hakkın Türkiyedeki Suriyelilerin hukuku olarak Ruslarla tavizsiz olarak müzakere edilmeli, gerekirse bunu Türkiyenin tek başına gerçekleştire bileceğini tereddüte yer vermiyecek şekilde diplomatik dilin en iyi ikna enstütsmanlarıyla anlatılması, aciliyetinin elzemdir.

Kanuni

Biz herşeyi hak ediyoruz galiba ... Ne ortağı ? Ne devriyesi yahu ?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23