• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hassan Group markalarla anlaştı! Yeni hat yatırımı ile hedef büyüttü

Yeniakit Publisher
2019-12-02 11:14:00 - 2019-12-02 11:31:22
Hassan Group markalarla anlaştı! Yeni hat yatırımı ile hedef büyüttü

Türk sanayisindeki yolculuğuna 1939 yılında başlayan Hassan Group şirketlerinden Hassan Tekstil, bina ve araziyi kapsamayan 12 milyon euroluk yatırım ile hayata geçirdiği yeni üretim hattıyla; motor izolatörleri ürünlerinde 74 milyon adet otomobile ürün üretebilecek kapasiteye ulaştı.

 Onur Yılmaz 

Faaliyetlerine 1939 yılında vatka imalatıyla başlayan Hassan Group, bugün başta otomotiv ve hijyen olmak üzere, beyaz eşya, mobilya, yapı ve inşaat sektörlerine 9 farklı lokasyonda dokusuz tekstiller üretimi gerçekleştiriyor. Hizmet verdikleri en büyük sektörün otomotiv olduğunu belirten Hassan Tekstil Genel Müdürü Ahmet Şişman, “Sanayideki dijital dönüşüme uygun olarak dizayn edilen bu yeni hat yatırımımız, şimdiye kadar Grup içinde yapılan en büyük yatırım oldu ve bu sayede otomotiv sektöründe mevcut eski hatlarımızda sınırlı kapasite ile ürettiğimiz motor izolatörü ürünleri üretimini yıllık 74 milyon araca ürün sağlayacak seviyeye çıkardık” dedi.

Markalarla büyüyor

Yeni yatırımlarını devreye aldıktan sonra 60 adet müşteri numunesi çalıştıklarını söyleyen Şişman, bunların 56’sının ilk denemede üretim onayı aldığını belirterek, “Bu başarımız sayesinde sektördeki bilinirliğimiz ve itibarımız da arttı. Şu anda devam eden mevcut projelerimize örnek olarak Mercedes, BMW, Toyota, Renault, Hyundai, Honda, Porsche, Nissan, Peugeot ve Dacia gibi önemli markaları sayabiliriz. Bununla birlikte 2020 yılında da ilave olarak Tesla, Jaguar ve Volkswagen’in de dahil olmasını bekliyoruz” dedi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yerli otomobil için de adayız

Yerli otomobil projesinde de Hassan Tekstil ürünlerinin kullanılması yönünde görüşmelerinin sürdüğünü söyleyen Şişman, bu aracın taban, bagaj ve tavan halısını üretmek konusunda istekli olduklarını dile getirdi. Şişman, yapacakları çalışmaları şöyle anlattı: Yeni hattımızda üreteceğimiz motor izolatörlerinde, geçmiş yıllardan edindiğimiz bilgi birikimi ile yeni bir üretim tekniği geliştirmeye çalıştık ve bunun da uluslararası patent başvurusunu yaptık. Bu sayede müşterilerimize üretimleri esnasında ciddi avantajlar sağlayacağız. İlk testleri yurtdışında gerçekleşiyor. Saha testlerinin başarılı olmasının ardından bu yılın sonunda ilk üretimi gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

İlk defa Çin pazarına gireceğiz

Düşük nakliye maliyetleri nedeniyle Türkiye’den Çin’e ihracat yapmak aslında çok kolay. Ayrıca Çin’deki üreticiler de zaten bu ürünleri Avrupa’dan ithal ettikleri için, onlara çok iyi bir alternatif tedarikçi olacağız. Hedefimize ulaşır ve bu pazara çalışmaya başlarsak, grubumuz için de bir ilki gerçekleştirmiş olacağız. 2000 yılından bu yana Çin pazarına girmek istiyorduk ama uygun ürünümüz yoktu. Yeni hattımızda üreteceğimiz motor izolatörleri ürünleri ile bu pazara girmeye çok yakınız.

Afet çadırı kumaşı da üretiyoruz

Farklı farklı ürünler gruplarımız var. Kızılay ile bir çalışmamız bulunuyor. Afet çadırlarının kumaşlarını yapıyoruz. Su geçirmez, nefes alan ve patentli ürünümüz olan yanmaz kumaşlar imal ediliyor.

Otomotiv sektöründe yaklaşık 15 yıldır taban halıları, şapkalık, tavan kumaşları, bagaj ürünleri, koltuklar, koltuk arkaları ve koltukların içlerinde kullanılan ürünlerin üretimini yapıyoruz. Yeni yatırımımızda motor bölümünde kullanılan 5 ürünün üretimini yapıyoruz. Bu ürünler su, yağ geçirmeyen, içinde karbon ve elyaf bulunan, ısıya maruz kaldığında yanmazlık özelliği bulunan özel kaplamalar. Bu yeni yatırım ile otomobil halılarında dünyada yüzde 1-2’lik paya sahipken, şu anda yüzde 10’a çıkıyor. Bunu 30-40’a çıkarmayı hedefliyoruz.

AR-GE’ye yatırım yapıyor

Üretim teknolojilerine olduğu kadar araştırma ve geliştirme faaliyetlerine de yatırım yapan Hassan Tekstil, 2018 yılında cirosunun yüzde 1,73’ünü Ar-Ge faaliyetlerine aktardı. 2019 yılının sonu itibariyle de yüzde 1.90 civarı olması bekleniyor.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23