• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Havada koronavirüs paniği! Tahran-İstanbul seferini yapan uçak Ankara'ya yönlendirildi

Yeniakit Publisher
2020-02-25 13:18:00 - 2020-02-25 13:49:03
Havada koronavirüs paniği! Tahran-İstanbul seferini yapan uçak Ankara'ya yönlendirildi

İran'ın başkenti Tahran'dan kalkıp İstanbul'a gelmekte olan uçak, koronavirüs şüphesi taşıyan yolcuların bulunması nedeniyle Ankara'ya yönlendirildi.

Tahran - İstanbul seferini yapan yolcu uçağı, bir yolcuda koronavirüs şüphesi görülmesi nedeniyle Ankara'ya yönlendirildi.

Uçaktaki bir yolcuda koronavirüs belirtileri olduğu ve uçuş ekibinin acil iniş kararı aldığı öğrenildi. Uçağı karşılamak üzere Esenboğa Havalimanı'nda çok sayıda sağlık ekibi hazır bulunduruldu.

Uçaktaki 17 yolcu şüpheli olarak değerlendirildiği bildirildi.

12 yolcuda ateş seviyesi sınırın üstünde

Uçakta 132 yolcu bulunduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre İran'ın Kum kentinden gelen 12 yolcuda ateş seviyesi sınırın üstünde. Sağlık Bakanlığı ekiplerince kontrollerin yapıldığını aktardı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Saat 12.30 itibarıyla Sağlık Bakanlığı ekipleri, ikinci bir kontrol için uçağa giriş yaparken tarama sürüyor.

Türk kimlikli olma ihtimali yüksek

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yayımlanan talimatla Türk şirketlerinin yalnızca İran'dan sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının taşınmasına izin verilmişti.

Bu talimat doğrultusunda Covid-19 şüphesiyle karantinaya alınan yolcunun Türk kimlikli olma olasılığının yüksek olduğu belirtildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

SUZAN

HANI UÇUŞLAR DYRDURULMUSTU.ILK DUYDUGUM GÜNDEN BERI YALVARIYORUM Kİ IRANLA TUM GIRIS CIKISLAR KAPATILSIN.YAPMAYIN SEVGILI DEVLET BUYUKLERIM.HAYATIMIZ SÖZ KONUSU.NEDEN BUKADAR İHMAL.

Şımarık sağlık bakanlığı!!

Türkiye,İran karşısında PASİF ve çok aciz siyaset yapıyor, öyle ki aşağılık kompleksimiz yüzünden sınırları kapatamadik. !!!??? Neden bu kadar ağır davranıyoruz??? Neden sınjrlari kpatamiyoruz. Ne demek uçuş seferlerini ikiye indirdik. Virüs bulaşsin diye mi uğraşıyor bu sağlık bakanı!?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23