• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Havuzdan koronavirüs bulaşır mı?

Yeniakit Publisher
2020-06-20 00:00:00 -
Havuzdan koronavirüs bulaşır mı?

Havuzdan koronavirüs bulaşır mı? Havuzdan koronavirüs bulaşma riskinin olup olmadığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Çünkü Haziran ayı ile birlikte havuz kullanımlarının olması virüsle mücadelede endişeye de neden oldu. Havuzdan virüs kapılır mı? sorusu merak ediliyor. İşte uzmanlardan konuya ilişkin detaylar...

Havuzdan koronavirüs bulaşır mı?

Denizden ve havuzdan korona virüsü bulaşma durumuna ilişkin çeşitli görüşler mevcut fakat hepsinin buluşma noktası ise aynı; virüsün denizden bulaşma ihtimali oldukça düşük.

Daha doğrusu düzenli olarak akan ve kendi kendini yenileyen sularda genel durum bu şekilde. Havuzlar için ise bu konuda daha çekimser kalınıyor. Korona virüsünün sudan geçme ihtimalinin düşük olmasına rağmen, havuzda yutulacak olan su, virüsü bulaştırabiliyor.

Havuzların düzenli olarak temizliğinin yapıldığından ve klorlandığından emin olmak gerekiyor. Yine de vatandaşların birkaç metre uzakta durmaları ve havuzdan sonra vakit kaybetmeden maske takmalarında fayda görülüyor.

Koronavirüsün deniz veya havuz suyundan bulaştığına dair herhangi bir bulgu olmadığını söyleyen Prof Dr. Köşgeroğlu ise şunları söyledi ve uyardı:

"Koronavirüs oda sıcaklığındaki bir suyun içinde on iki saate kadar yaşayabiliyor; kanalizasyon aracılığı ile deniz, nehir ve göllere taşınabildiği biliniyor. Denizdeki yoğun tuz ise virüsün etkisini azaltabiliyor."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23