• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP adayını duyurdu! CHP'ye rakip olacaklar

Yeniakit Publisher
2020-07-02 19:24:00 -
HDP adayını duyurdu! CHP'ye rakip olacaklar

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP, TBMM Başkanlığı için aday çıkardı. Millet İttifakı adı altında birleşerek CHP ile seçime giren HDP, AK Parti ve CHP'nin karşısına İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu'nu çıkardı. HDP'nin aday çıkarması, iki parti arasında bir kriz olduğunu gözler önüne serdi.

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu'nun TBMM Başkanlığına adaylık başvurusu yapıldı.

HDP Grup başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç ile TBMM İdare Amiri ve HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Katırcıoğlu'nun TBMM Başkanlığı adaylığına ilişkin başvuru dilekçesini Meclis Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu'na sundu.

AK Parti ve CHP'nin adayları

Anayasa ve iç tüzük gereği yapılacak ikinci dönem Meclis Başkanlığı seçiminde aday olmak isteyenler için süre bugün itibariyle başladı. Beş gün sürecek adaylık başvurularının ardından 7 Temmuz’da seçim turları başlayacak. Başkanlık için adaylardan birinin ilk iki turda nitelikli çoğunluk olan 400, üçüncü turda ise salt çoğunluğun karşılığı olan 301 oy alması gerekecek.

Mevcut Başkan Mustafa Şentop, yeni dönem için adaylığı kesinleşen ilk isimdi. Şentop’un adaylığına AK Parti’nin yanı sıra MHP de destek verecek.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in CHP’nin Meclis Başkan Adayı’nın Haluk Koç olduğunu duyurmuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

serdar

H.D.P.İÇİN DEEVAMLI TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SİYASİ UZANTISI DİYORSUNUZ,PEK O ZAMAN BU PARTİYİ NİYE KAPATMIYORLAR,MİLLET VEKİLLERİNİN VEKİLLİĞİNİ NİYE DÜŞÜRMÜYORLAR?

komünist

adamların en azından bir dik duruşları var seçilemeyeceklerini bile bile aday çıkarıyorlar, mhpye ne demeli
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23